ConvictionsDynamit & Gyllene Mix Fixa Ferrari -

Jul och lydnadsträning

Nu är julen över för den här gången! Trots att det är en himla stress de där sista dagarna innan så är det faktiskt väldigt mysigt när man sitter där och käkar choklad framför Kalle Anka, trots att man är proppmätt efter julmaten.. Jag och Dynamit hade tydligen varit väldigt snälla i år, vi fick allt vi önskat oss och lite till! Eller ja, det låg ju inget mjukt paket under granen men det hade jag ju inte heller räknat med att det skulle göra.. Jag fick några tusenlappar i kontanter, och det kan man ju alltid spara tills det är dags! ;)
Dynamit tyckte det här med jul var väldigt spännande, nästan lite för spännande. Han kände nog av att det var något alldeles extra och att alla var lite förväntansfulla, för han var i sitt esse största delen av dagen. Jag och syrran åkte iväg på förmiddagen så han fick springa av sig den värsta busenergin, och han fick några tokfnatt i sanden, men trots det tror jag han hittade en riktig reserv som han tog utav resten av dagen. Man kan väl säga som så att han slocknade direkt han kom innanför dörren här hemma på kvällen, då var han helt slut! Han hoppade upp i soffan och där låg han sedan och snarkade ända tills vi gick och la oss, då gick han de få meterna till sängen innan han tvärslocknade där. Det tar på krafterna att fira jul!
Tomten tyckte han var en läskig prick! Förra året var det min syster som delade ut julklapparna, men i år var det en "riktig" tomte som kom. Dynamit kröp ihop på golvet och tyckte det var tryggast att vara nära "mormor", där hade man åtminstone lite stöd mot den där rödklädda saken som lät ho-ho med konstig röst. Själv var jag inte närvarande när han kom och delade ut klapparna, jag var nämligen och "köpte smör".. ;)
Nog om det, vi hade iaf en kanonjul trots att vi fick fira en utan snö i år igen!

Dynamit fick en röd rosett dagen till ära

Han hade däremot inte tid att posera, han var tvungen att hålla koll på "mormor" när hon fixade med maten..

Tomten var tydligen ovanligt snygg i år, jag vet ju inte eftersom jag som sagt var ute och köpte smör..

För Dynamit var lyckan total när han fick leka ihop med "morfar" med en av hans julklappar. Buuus!





Man blir trött av att fira jul, men Dynamit kunde inte riktigt slappna av ifall någon tappade en mumsbit!


Idag var det faktiskt dags för träning i Svanskog igen! Jag kikade i bloggen nu och upptäckte att vi inte träffat de andra sedan utställningen i Arvika och det var över en månad sen. Det var t.o.m ännu längre sen som vi tränade ihop.. Fy på oss! Men men, bättre sent än aldrig sägs det ju..
Idag stod det lydnad på schemat, och det märktes som sagt att det var ett tag sen vi tränade ihop med andra hundar. Dynis var mer fokuserad på de andra än på mig, och var måttligt intresserad av julskinkan jag packat med som belöning. Inte ens luddet var så intressant som det var på hemmaplan! Nåja, det släppte lite efterhand som vi körde och efter att jag fått några köttbullar av Heidi som belöning gick det stundtals riktigt bra. Nu ska vi verkligen träna ordentligt, jag har varit alldeles för slapphänt och tänjt för mycket på gränserna det sista! Dessutom måste vi komma igång ordentligt med träningen ihop med andra, när vi kör på hemmaplan utan störning "på nära håll" går han ju kanon, men idag märktes det hur länge sedan vi tränade ihop med andra hundar..
I slutet av passet tränade vi mycket koncentrationsövningar; gick slalom och körde inkallningar bredvid varandra. Satte även hundarna på rad bredvid varandra och körde inkallningar en efter en, vilket funkade riktigt bra faktiskt! Så tråkigt att Emma's hundar fortfarande är dåliga, det var tomt utan dig idag!

Klicka på bilden så kommer ni till Heidi's beskrivning av vår dag, och lite fler bilder från vårt pass!


Nu tar vi som sagt nya tag och fokuserar på att komma igång med träningen ordentligt igen. I slutet av januari kommer vi förhoppningsvis komma igång "på allvar" och det ska bli riktigt skönt att kunna lägga hela FegB bakom mig! Imorgon är vi bjudna på middag hos min mormor och morfar på eftermiddagen, så förmiddagen funderar jag på att gå en runda till By och tillbaka. Enligt hitta.se är det 1 mil bilvägen (t o r) och gångvägen är något längre, så det får bli en uppfriskande morgonpromenad! Sedan blir det ett pass lydnad om vi hinner innan vi måste sticka iväg. Nu jäklar är jag laddad, såhär dåligt får det inte gå på passen fortsättningsvis! 

Hoppas att ni haft en skön jul med många julklappar och mycket god mat!

Dan för dopparedan..

Imorgon smäller det! Då ska vi äta (läs: svulla i) julmat och julgodis, och öppna de där paketen som ligger och väntar under granen.. Jisses, jag är som ett litet barn fortfarande! Får väl erkänna att vi klämt på paketen både en och tre gånger, syrran och jag, för att se om vi kan komma på vad som finns däri.. :) Idag drog jag och mamma till Kd för att försöka fixa de sista julklapparna. Precis före tio var vi där och vi trodde vi skulle vara hemma senast två, jo men visst.. Halv sex tror jag klockan var när vi kom innanför dörren hemma hos dem, men jäklar så skoj vi hade! Var länge sen jag skrattade så mycket under en hel dag, och jag får väl erkänna att ju mer klockan blev desto lägre blev humor-nivån..

Jag och Dynamit har naturligtvis laddat inför jul! Vi har busat, slappat och.. Ja, inte så mycket mer. Vi har kört några pass lydnad på gräsmattan, som vanligt, och så har jag varit sugen på att spåra. Naturligtvis har det blåst halv storm de dagarna jag tänkt åka och lägga, så jag har fått strunta i det. Imorgon har jag däremot tänkt dra med mig syrran och antingen lägga spår, kör ett pass uppletande med favvo-trasan eller också får Dynamit leta upp henne. Då blir Dynamit nöjd och trött, och vad kan väl vara en bättre början på en julafton än ett pass hundträning?!

Min syster har som sagt kommit hem och därmed också familjens ständiga fotograf. Stackaren får gå och fotografera dagarna i ända på allt vi tycker vi vill ha kort på.. Men så har hon ju också en mycket bättre kamera än min lilla skrutt! :)
Några bilder från dagarna som gått:

Dynamit hjälper "mormor" att sortera tvätt (läs: gömmer sitt ben)


Och provsmakar gärna strumporna som luktar sååå gott


Måttligt nöjd över att hans ben-gömställe inte visat sig vara så bra som han trodde..


Men han kommer igen och hittar nya gömställen!


Syrran kom på besök! Dynis tyckte det var jättekul men blev sååå trött att han höll på att gäspa käken ur led..


Sedan åkte vi till Somas och försökte ta lite julkort.
Försökte.












Efter att vi försökt ta lite julbilder framför Säffle's, just nu, enda snöhög tränade jag lite framför ishallen.
Sitt, stanna kvar.


Inkallning


Och så belöning!


De andra bilderna blev ännu mörkare tyvärr.. Efter detta stack vi hem till mamma och pappa för lite mat! Dynamit satt och höll kollen på mamma som lagade mat, fast får han säga det själv satt han nog och gjorde absolut ingenting..




En annan dag "lurade" jag hit syrran så hon kunde ta bilder när vi tränade. Det gick tyvärr inte så bra eftersom både hon och Dynis klagade på att det var kallt.. Hon frös om händerna och Dynamit frös om rumpan! Så det blev mest bus, men bus är också roligt och kan innebära lite träning det med!

Älskade luddet!


Belöning för helt okej inkallning


Sitter och väntar på nästa kommando


Inkallning var det tydligen igen, och snabbt går det!


Sitter och kikar på nått


Läggande under gång




Ställande under gång


Belöning!!


Min fina klump!


Luddet är sååå kul!








Som sagt, bilderna vi skulle använt till årets julkort blev inte så lyckade som jag hoppats. Sen orkade jag tyvärr inte redigera och fixa till dem heller.. Vi tackar iaf jättemycket för de vi fått och hoppas på att vi kommer igen nästa år och att vi då kan skicka ut ett tillbaka!! Nu ska jag och Dynamit fortsätta vänta och vänta och vänta till morgondagen, vi vill ha ett mjukt paket i år.. Eller iaf ett bidrag till kassan till det mjuka paketet. Emma vet precis vad jag menar.. ;)

God Jul på er allihop!

Redan tredje advent..

Jisses va fort tiden går! Veckorna springer iväg och jag har knappt hunnit med någonting sen sist jag skrev här. Eller, det är väl kanske inte riktigt sant.. Dagarna har bestått av plugg i mängder (tre tentor och tre case stod det på schemat..) och kvällarna har bestått av långpromenader och hundträning. Måste skryta lite: förra fredagen skrev jag en tenta i produktionsekonomi. Vi var 22 som skrev, men bara två fick godkänt. En av dem var jag! :)
Snö har vi fått - flera gånger! Det snöar, smälter bort. Kommer tillbaka, smälter bort.. Bäst vore det förstås om den ville stanna för gott! Både jag och Dynis är tokglada i snö, så när andra muttrat över ryggskott pga snöskottning och bilproblem pga halkan har vi busat runt i snön och haft kul istället. Jag har gjort snöänglar - och Dynamit har demolerat dem.. Jag blir aldrig riktigt vuxen jag.. ;)
Vi har haft lite bilproblem (och planeringsproblem) så tränat har vi gjort här ute på gräsmattan. Dynamit har känts riktigt bra de sista passen, och verkar inte längre bry sig om att det är kallt och blött när han ska sätta eller lägga sig. Kanon! Han har slutat "tjuva" lika mycket vid inkallningarna och det är endast ett fåtal gånger som han kommer innan mitt kommando. Då är det bara uteslutning av belöning och att göra om igen! Jag fick en gammal luva av min pappa, eller rättare sagt det där "håret" längst ut på luvan, och den är plumpen riktigt glad i. Har använt den lite grann som belöning, och då har han blivit taggad till max! Lite för taggad ibland tyvärr, så det blir till att varva med godis. 
Just det! En måndag när jag var ledig var det inlämning av ett PM, så jag tog med Dynamit och åkte till Karlstad. Han älskar ju att åka bil, så hellre det än att han får sitta själv hemma! När jag lämnat in det, vilket tog fem minuter, tog jag ut honom och körde lite linförighet, lägganden och ställanden under gång på parkeringen. Trots allt folk var han lyhörd och brydde sig inte så mycket om att det var en ny miljö. Vi fick lite konstiga blickar av några "kostymnissar", men de flesta log åt oss och jag hörde några tjejer som sa att det var en duktig hund.
Lite synd att jag inte tagit några bilder när vi tränat, men tyvärr hade jag "städat bort" laddaren till batteriet. Nu har jag hittat den igen, så nu kommer jag förhoppningsvis ihåg kameran nästa gång vi ska träna och tar med den ut!
Annars har tiden som sagt sprungit iväg här. Vi har julpyntat här hemma och Dynamit hjälpte till på sitt eget lilla vis. Jag tyckte mest han var i vägen, men är man en nyfiken vovve så är man.. Städade gjorde vi också och även där var Dynamit med: han låg precis nedanför diskbänken när jag skulle diska, han låg i sängen när jag skulle bädda rent, han "lurade" på dammsugaren när jag dammsög.. Men han var med iallafall!

Efter att ha sett bilder på Alfons, Dynamit's bror, när han fått en kokosnöt var jag tvungen att testa och köpa en till plumpen igår. Och vilket liv det varit här sen dess! Den där kokosnöten har rullat från köket till vardagsrummet säkert tusen gånger, varvat med att han legat på vardagsrumsmattan och bitit i den. Igår kväll fick han t.o.m för sig att han skulle ta med den upp i sängen och sova med den! Där fick däremot ett nej, varpå han släpper den. På min fot.. Nu har han varit igång i någon timme igen, men fortfarande ser man inte en skråma på den. Nu ligger han i en fåtölj med kokosnöten bredvid sig och snarkar gott! Tack Nicole för tipset, Dynamit är tokglad i den!






Man blir trött av att försöka få upp en kokosnöt..

Förresten! Jag har varit så snäll i år att jag hoppas tomten kommer med en ny soffa.. Min soffgrupp har sett sina bästa dar, för länge sen! Fåtöljen Dynamit ligger i har ju t.ex. små märken av vassa valptänder..

Igår var det lussekatts-bak och nu känner man hur nära jul vi är! I fredags skrev jag sista tentan, och det enda jag har kvar innan jag tar jullov "på riktigt" är ett muntligt föredrag om caset vi lämnade in i investering och finansiering. Så på torsdag vid lunchtid får jag äntligen några veckors ledigt.. Terminen från h-t är äntligen över! Jullovet kommer innebära en sjujäkla massa hundträning, långpromenader och mys, varvat med god mat och lite plugg. Det ska bli så skönt att bara kunna njuta av dagarna och ha tid för hela dagar fyllda med hundträning igen! Våren kommer även den bli ganska lugn på skolfronten, jag ska läsa två juridikkurser, och kommer ha lika mycket tid till att träna hund som jag haft de tidigare terminerna. Såå härligt!

Nu ska jag och Dynamit ge oss ut på en lågpromenad, förhoppningsvis med ett stopp för middag och sedan glögg hemma hos mamma och pappa. Hoppas ni haft en bra helg!

Förresten! Vilken tur att vi aldrig gick in i ridhuset på utställningen i Arvika! Vi fick efteråt veta att flera av hundarna som varit där fått kennelhosta, men vi slapp ju detta.. Med andra ord var det "bra" att de där hundarna stod utanför och "käftades" så jag beslutade mig för att strunta i att gå in!
RSS 2.0