ConvictionsDynamit & Gyllene Mix Fixa Ferrari -

Vilken vecka!

I söndags var det återigen dags för ett pass med Emma. Dagens bestod av lek, lek och åter lek, jisses så kul vi hade! Körde inne på agilityplanen med lite övningar och Dynamit sprang genom tunnlarna både tre och fyrtio gånger.. ;) Han tycker det är så roligt att han gör det självmant om och om igen! Det var det roligaste och svettigaste passet hittills och efteråt var jag ordentlig lerig efter en vurpa. Man ska ge sig hän i lekarna, försten fram vinner bollen.. ;) Det gick upp ett ljus för mig och jag tror det stärkte vår relation enormt att genomföra det passet, tror Dynis ser sin matte som en mycket roligare prick efteråt! :)

Den här veckan har jag som sagt jobbat extra på "bruket". Har varit stoppvecka med massvis med inhyrda firmor (dvs mycket nytt folk) och kaos som det brukar vara. Jag var på förrådet och hjälpte till att ta hem det som tog slut och hjälpa dem att hitta det de skulle ha. Lite krångligt vissa gånger eftersom jag själv inte visste var grejerna låg eller vad de menade.. ;) Finns så mycket pumpar, motorer och växellådor i drift så det är väldigt svårt att veta vad en del menar när de kommer in och säger: "jag behöver ett lager till den där växellådan, du vet den i pappersbruket borta vid den där trappan". Jo men det vet jag ju preciiiis vilken av de femtioelva det är.. ;) Men det gick ändå bra, vi lyckades förstå och hitta det mesta! Gillar när det är full fart och man gör någon nytta, och full fart har det verkligen varit. Lite speciell jargong blir det ju när det bara är gubbar och man fick ge svar på tal några gånger, men det hör nog till tror jag.. Haha, blev t.o.m. utbjuden på fika och bio av en av dom, men jag tackade snabbt nej! ;)

Det är nog tur att det varit fullt upp så jag haft att göra på dagarna för kvällarna har verkligen släpat sig fram. Har haft lite att tänka på och fundera över, om man säger så! ;) Jag och Dynis har tränat lite här hemma, både inomhus och ute på gräsplanen. Har bara blivit lite moment ur ettan och några godisupplet, mer har jag tyvärr inte orkat.. Det tar på krafterna att komma hem efter elvatimmars-pass! Dessutom kliar sig Dynis som sagt väldigt mycket igen, så han har inte riktigt varit den där "taggade" Dynis jag såg glimten av senaste veckorna. Hoppas vi får reda på vad det är snart!! Till veckan ska vi köra igång ordentligt med viltspåret igen är det tänkt, nu borde det vara mindre risk att vistas i spårskogarna.. Då börjar jag mitt nya jobb också och slutar klockan tre senast varje dag = massvis med ledig tid innan det blir mörkt, härligt!! :)


Idag var det dags för ännu ett pass ihop med Emma. Vi träffades på Åmåls BK och idag hade hon med sig Marcus, den bäste medhjälparen genom tiderna.. ;) Nu kunde vi träna med lite störning i form av både människor och hundar, tydligen ville ingen mer än vi träna i det grådassiga vädret.. Vi använde både Heavy och LL som störning och gjorde mycket mötesövningar där de verkligen gick näääära varandra, inga problem för våra hundar! :) Dessutom tränade vi mycket på att Dynis (eller ja, vi båda!) ska fokusera på det VI gör istället för på Emma och Marcus. Dynamit är så människokär, främst barn men alla är ju roliga, att det var riktigt svårt för honom, speicellt eftersom han känner dem sen tidigare. Men vi gjorde halter där han i princip satt på deras fötter och det gick super, fokus låg på matte! :) Vet inte varför men jag har haft en förmåga att spänna mig lite, vilket han naturligtvis känner av minsta antydan till och då tappar fokus. Tror det beror på att jag så gärna vill att det ska vara "perfekt" och bra (fel ordval men svårt att förklara), att jag istället blivit nervös och det blivit en ond cirkel. Nu kan jag istället slappna av och fokusera på det VI gör istället för att lägga energi på hur andra uppfattar oss. Vi kan ju!! ;) Allt fungerade som sagt kanon idag och jag känner hur mycket säkrare jag blivit i mig själv. Emma är kanon som instruktör och jag tror det kommer bli en lycklig grupp som kommer få träna för henne! :) Vi frågade Marcus som inte sett mig träna på ett tag och han såg stor skillnad. Jätteskoj! :) Tycker det är så kul att utvecklas och komma framåt och jag hoppas på att få gå många kurser i vår.. Man bli aldrig fullärd!

Igår fick jag ett MYCKET glädjande telefonsamtal, föll några glädjetårar kan jag säga! Nu slipper jag fundera och kan sova istället för tänka på kvällarna/nätterna.. ;) Vill/vågar inte säga så mycket mer än att framtiden kan bli ganska annorlunda för oss. :)


Nej nu får det vara slutbabblat. Bloggen fungerar lite som en dagbok för mig, så kul att gå tillbaka och se hur vi utvecklats och vad vi gjort! :) Nu ska jag fira med ett glas vitt och senaste Wallander-filmen. Vilken otroligt bra vecka det varit, kunde inte blivit bättre! :) Nu gäller det bara att få tiden att gå några veckor till, men jag tror det kommer bli mycket lättare nu.. Ha en fortsatt skön helg!

...

Nu har hösten verkligen kommit! Det har varit riktigt kallt de senaste dagarna och i måndags drog älgjakten igång. Därför håller vi oss ifrån skogen några dagar till och går bara på de ställen där vi vet att det är helt fritt från jägare, trots att de flesta jaktlag jag känner till skjutit i princip allt de får :)

I måndags träffade vi Emma igen. Vi träffades på den lilla fotbollsplanen/gräsmattan bredvid vårt hus och fortsatte med övningarna sen sist. Det är stundtals mycket folk i rörelse runt där, men naturligtvis var det inte alls många som gick där när vi var där, när vi ville ha störningar. Som tur var hade vi med oss lite leksaker och en "halvgalen" Emma.. ;) Vi var nog lite för tidigt ute för i slutet av vårt träningspass slutade barnen i skolan och då blev det helt plötsligt lite mer liv och rörelse! Jag hade precis lika kul som förra gången och fick många bra tips, direkt vårt pass var slut längtade jag till nästa! Nu har vi tränat vidare på tipsen vi fick och jag tycker faktiskt vi gjort små framsteg. :) Något jag märkt är att han blivit ännu mer "mammig" här hemma, följer mig mer och ska ligga nära hela tiden. Det har han alltid varit, trots att han ska vara stora killen utåt sett, men nu har det blivit ännu mer. Det beror nog på att Emma hjälpt mig att bli tydligare och säkrare i mig själv! Så Emma, du vet väl att vi kommer anlita dig direkt du är färdig med utbildningen?! ;)

Annars har det inte hänt så mycket under de senaste dagarna, jag har haft min sista föreläsning så jag har kunnat njuta av att vara hemma med Dynis. Vi har tagit härliga, men kalla, långpromenader i de jaktfria skogarna och som sagt tränat vidare på våra små "läxor". Vi har också tränat lite med spårpinnarna, Dynis ska tycka att de är det roligaste som finns när vi är färdiga! Eller ja, åtminstone vilja markera dem.. ;) Viltspårsträningen har jag lagt lite på is tills jag vet om att de inte jagar där jag tänkt lägga spåren, men då ska vi ta upp den igen! Dessutom har Dynis kliande satt igång igen så nu är det dags för besök hos veterinären igen, suck.. Stackaren har både dåligt med fett och päls just nu så det är tur vi har täcken att kasta på när det blivit så kyligt. Men vi kämpar på!
Jag har också skrivit papper för kommande veckan (ska jobba lite extra där jag brukar sommarjobba, alltså inte med ekonomi, nästa vecka) och då går jag under ett annat, lite sämre, avtal. Men det genererar pengar, och det kan behövas inför kommande vintern! ;) Jag går som på nålar här hemma just nu och jag tror aldrig tiden gått såhär sakta så det är tur att jag ska iväg och jobba till veckan! Kommer bli hektiskt eftersom det är stoppvecka på fabriken med X antal inhyrda gubbar och då är det alltid full rulle, m.a.o kommer förhoppningsvis tiden gå lite snabbare. Men det är väl som man brukar säga: den som väntar på något gott..

Nej, nu ska jag åka iväg och se om mitt köksbord torkat. Målade på första lagret färg idag, så har jag tur kan jag slänga på ett lager till redan idag. Ha en trevlig helg om vi inte hörs innan dess!

Lugn helg

I torsdags var det dags för träning med Emma som instruktör. Hon hade lagt upp flera olika övningar vi gick igenom och det var skitkul rent ut sagt! Vi har väldigt lika åsikter och tankar gällande hundträning tror jag, så det funkade kanon. Jag vet om flera grejer jag gör fel och som tur var påpekade hon även det, det behöver man höra. Det är svårt att rätta till fula gamla ovanor utan att någon påminner en! Nu är det snart dags för nästa träning och vi längtar redan.. :)

fredagen var jag medbjuden på Metso's firmafest, det är där jag ska börja jobba sen. Vi började med att åka till Årjäng och köra gocart och det var riktigt kul! Har aldrig gjort det förut så jag var lite nervös, vilket visade sig på första åket. Efter det låg jag bland de sista tidmässigt men inför heat nummer två växte hornen fram i pannan.. Förbättrade min tid med över en sekund, jäklar vad jag gasade! ;) Då låg jag helt plötsligt bland de fem första. När det var dags för heat nummer tre kände jag hur fint vinnarbucklan skulle ligga i min hand och då gasade jag på ännu lite mer.. När jag klev ur gocarten applåderade de och talade om att jag var jätteduktig, helt plötsligt låg jag i ledningen, hade gasat så jag kört ytterligare en halv sekund snabbare! Eftersom man spänner sig så så blev jag helt skakis och slut i armarna och fick köra delfinalen direkt efter mitt tredje heat, så då gick det inte så bra.. Blev slagen med två hundradelar och gick inte till finalen, men slutade totalt som femma av 21 iallafall! :) Det är inte sista gången jag kör, det är då ett som är säkert. Vi gick en liten tipspromenad där jag lyckades gissa rätt på nio frågor av tio, så där kom jag tvåa, och sedan åkte vi tillbaka mot Säffle igen. Avslutade uppe i "baracken" (huset kallas så) med pizza och massa gott att dricka, musik och mycket skratt. En toppenkväll! Det blev prat på att hyra folkrace-banan här i stan till våren och ha firmafest i samband med det, och isåfall är jag den förste som skriver upp mig på listan.. Det här med att köra fort är nog min grej! ;) När jag kom hem var det en väldigt glad Dynis som mötte mig, jag tror han visade upp varenda leksak han har. :) Han som blivit bortskämd och mått gott hela kvällen! :)

Lördagen tog vi det lugnt, jag mådde trots fredagen väldigt bra, men var väldigt trött. Så vi tog det väldigt lugnt och tog en lite längre promenad på kvällen. Skönt med en kravlös mysdag!

Idag startade vi med en långpromenad. Packade lite kaffe och bullar i ryggsäcken och gick ut i det halvgråa vädret. Så länge det inte är regn och blåst så gör det mig inte så mycket, det blir inte trångt på skogsstigarna åtminstone! ;) Tror vi njöt båda två av att ta en riktig långpromenad på morgonen, man ser hur glädjen lyser i ögonen på Dynis när han får strosa och busa i skogen. Vi stannade efter någon timme och tog lite fika, Dynis fick lite mumsig burkmat som jag tagit med, och det var riktigt mysigt att sitta på en stubbe och "bara vara". Efter fikat fortsatte vi att gå en stund innan vi stannade upp och tränade på läxan vi fick av Emma i torsdags. Vi måste ju kunna visa att vi gjort något framsteg! :) Det gick sådär får jag nog erkänna, hörde att det brakade till i skogen och Dynis vädrade en del, så det var nog en älg eller ett rådjur som var i området. Då måste man fokusera på det tyckte Dynis! Men vi ska gå ut om några timmar igen och träna vidare. :)

Nu ska jag ta tag i dammsugningen här hemma, blir galen på alla björkfrön som ligger överallt! Men det tar emot att använda armarna, har fortfarande träningsvärk i både ryggen och armarna efter fredagen.. Behöver ni träna överkroppen så testa att köra gocart!! ;)

Hoppas ni haft en trevlig helg!

Lite gamla bilder i brist på nya (jäkla datorer!!):

Träning på planen utanför vårt hus:


Spårträning:


Utställning i Åmål våren 08:


En av våra promenader nere vid "Flå":

Spår och lydnad

Igår när jag vaknade var jag fruktansvärt träningssugen, det riktigt kliade i benen av att få hitta på något! :) Hade en föreläsning på eftermiddagen men eftersom jag lika gärna kan läsa in den själv ringde jag Heidi. Det är tur jag har henne, hon ställer alltid upp som träningskompis när man vill hitta på något med hundarna! ;) Och skoj har vi också!
Kom till Svanskog vid ett-tiden och vi började med att lägga spår. Tyvärr tog jag med mig det dåliga vädret så det regnade nästan hela tiden sen, men det sätter inte stopp för oss! :) Heidi la personspår åt Tweed och Xtra medan jag var nyfiken på viltspår och la det åt Dynis. Tog oss lite kaffe under liggtiden och gick sedan tillbaka och tog spåren. Det gick kanon! Dynis första viltspår jag lägger åt honom och han hade inga som helst problem med det, han var istället jättetaggad! Han började ladda redan hemma och fortsatte i bilen på väg till Svanskog, något som han aldrig brukar göra vanligtvis. Han brukar alltid ligga och sova i bilen, men igår satt han och småpep hela vägen, haha! Var lite nyfiken på vad han skulle tycka om klöven men inga problem där: tog den direkt och tyckte det var något riktigt smaskigt han hittat i skogen. Han var så stolt över vad han hittat! :)
Efter spåren lät vi hundarna springa av sig lite och det märktes att Dynis tyckte det var skönt. Direkt jag kopplade loss och gav honom varsågod-kommando drog han in rumpan under sig och fick lite fnatt. Sprang som en vilde fram och tillbaka, hahaha! Han är för go ibland.. Det är så skönt för han kan springa ihop med tjejerna utan att vara så "på" som en del hanar är, och han är ju ensamhund vilket gör det här till ännu roligare för honom, samtidigt som han lyssnar väldigt bra på deras signaler. Så vi njöt nog lika mycket allihop, trots det grådassiga vädret!
Sedan gick vi tillbaka för ännu en kaffekopp innan vi gick till Hembygdsgården för ett litet lydnadspass. Jag hade inga som helst förväntningar igår, varken på lydnaden eller spåret, och jag tror det var ett vinnande koncept. För så kul det var att se honom under lydnaden! Han var supertaggad och det såg ut som han tyckte jag var alldeles för seg, han låg vääääldigt långt fram i position. Men det gör inget, hellre det problemet! :) Körde några av momenten ur ettan och utnyttjade också att vi hade flera hundar runt oss. (Heidi tog nämligen med sig både Xtra, Tweed, Borat och Diva.) Det gick faktiskt bättre än vad jag trodde det skulle gå! Dynis är fortfarande störningskänslig men det känns som att ju närmre vi går andra hundar, desto mer fokuserar han på mig och koncentrerad sig på det vi gör. Tror han då känner att han "måste" koncentrera sig till max, eftersom han vet att OM han skulle titta på den andra hunden och få någon som helst kontakt med den: ja då orkar han inte hålla sig utan vill busa loss istället.. ;) Sen får det väl tilläggas att vi är ganska "elaka" när vi tränar och försöka utnyttja störningen till max som de andra hundarna ger. Vi brukar köra fria följ precis bredvid varandra och göra halter där hundarna i princip sitter PÅ varandra. Men det är väldigt bra träning och ger väldigt mycket! :) En gång orkade han däremot inte igår, tror han började bli trött då, så då var han tvungen att göra lekinviter till mamma Xtra.. ;) Ett tu tre så fick han nått fnatt och såg så full i bus ut att både jag och Heidi blev fulla i skratt! :) Men det gick snabbt att bryta honom och få honom att fokusera på mig och vår träning istället. Efter det tränade vi lite på "nosen i backen" (vid platsläggningar). Det ser både snyggt ut samtidigt som det hjälper hundarna att slappna av på ett helt annat sätt. Som jag skrev är vi ju lite elaka och utnyttjar störningarna, så naturligtvis gjorde vi det tätt tätt inpå varandra.. ;)
Efter det tyckte jag det räckte för dagen, jag blev väldigt snuvig igen och blev nästan yr av att träna, så jag hjälpte Heidi med en budföring med Tweed innan vi tog en promenad ihop. Dagen avrundade vi med några goda skratt så tårarna sprutade, nu lever jag i minst tjugo år till! :) Jag säger det återigen: era barn är för goa.. :)

Tack för en jättetrevlig dag, och tack för att jag fick komma ut med så kort varsel! :) Det här gör vi snart om igen!

Jag snodde lite kort från Heidi's blogg.. ;)


Jag och Dynis spårar (mobilbild):


Lydnadsgänget: (ser ni hur Dynis tittar bort på mig istället för kameran? Ett tydligt tecken på att han knappt kan hålla sig från att resa sig och busa järnet, då tittar han bort och låtsas som om de andra inte finns!! ;) )


Supertaggad Dynis i början av vårt pass:


Xtra och hennes son Dynamit tränar på att ligga avslappnat:


Tweed budföring:




Tror ni Dynis var trött efter dagen? Nja, det vette tusan.. Han var nöjd, men inte mer än så! Direkt jag tog fram kopplet för kvällspromenaden studsade han upp från sin säng, beredd på att göra nått mer kul, och bjöd in till lek med hans ena gosedjur. Han måste ha ätit nått konstigt vitaminpiller eller så under natten för igår var han verkligen taggad på träning, träning, träning! :) Haha, knashund, men så får han gärna vara precis hur ofta han vill! :)

En olycka kommer sällan ensam..

.. eller hur det nu är man säger.. Ja senaste tiden har jag inte haft turen på min sida iaf!

Lagom till att Dynis och jag kom igång så smått igen blev jag sjuk istället. Började förra måndagen med halsont och feber som utvecklades till en härlig förkylning. Kände mig som en riktig gnällspik ett tag men när man är sjuk får man tycka synd om sig själv och klaga! ;) Nu en vecka senare börjar jag känna mig bättre så nu är vi förhoppningsvis snart igång ordentligt igen!
Samma dag jag blev sjuk hade jag tvättid och naturligtvis la både torktumlaren och torkskåpet av. Blev till att hänga kläder i hela lägenheten, såg för roligt ut med strumpor som hängde på tork på gardinstängerna. Man tager vad man haver! ;)
Inte nog med det så har jag förmodligen fått virus på min dator.. Ingenting fungerar: internet, usb-kontakterna, cd/dvd-brännaren o.s.v. P.g.a att jag blev sjuk har jag inte orkat ta tag i det än så nu gäller det att försöka rädda det som räddas kan i datorn. Viktigast är alla bilder på minnen man inte kan göra om, t.ex. Dynis som valp och speciella resor, jag hoppas de finns kvar efter jag har grejat med den. Eftersom inga uttag eller brännaren funkar kan jag ju inte få ut bilderna på skivor eller liknande heller.. Som tur är fick jag låna en av pappas "fiskedatorer" så jag klarar mig tills jag fått ordning på min egen.

Toppa detta med dåligt tentaresultat, tråkiga besked om ens nära och kära, och TV-apparater (bägge två!) som vilken dag som helst kastar in handduken så har ni fått fram hur det sett ut för mig senaste två veckorna. Pricken över i var när jag öppnade städskåpet och fick massa städgrejer rätt i huvudet så jag såg stjärnor i många minuter efteråt, hahaha! Nu känns det som att jag haft nog med otur för lååång tid framöver så nu borde det bara bli bättre istället! :)


Igår kände jag mig mycket bättre så vi åkte till Åmål och tittade på lydnadstävlingarna. Var en väldigt kylig dag men det var jättekul att titta och heja på kompisarna! :) En av de tävlande var Angelica med Dante i lkl1 och det var så himla kul att se dem! :) Dante var supertaggad och det var underbart att se honom så fokuserad och glad ute på planen, precis som det "ska" vara! Tyvärr räckte poängen "bara" till ett andrapris, de var ett halvt poäng ifrån första priset.. Fy, jag led med henne!! Tycker man att de gott kunde bjuda på det halva poänget, men nu hoppas jag att de tränar på i vinter och anmäler till tävlingar till våren så vi kan heja på dem då igen! :) Jätteskoj att vi fick komma och heja på er!

Nu börjar det närma sig jobbstart och de kommande veckorna ska jag försöka fylla med så mycket hundträning som möjligt. Bara tre föreläsningar har jag kvar! :) Till helgen blir det förhoppningsvis spår i Svanskog, på torsdag ska vi träffa Emma för hennes projekt (instruktörskursen) och imorgon tror jag vi ska ta en långpromenad med lite uppletande efter vägen.

På fredag ska jag göra något totalt ohundigt: jag ska köra gokart! Har aldrig gjort det förut så ska bli jättekul. Företaget jag börjar jobba på ska ha firmafest så nu ska jag ladda under veckan så jag kör snabbare än "gubbarna"! ;)


Bild lånad från Angelica från vår senaste Svanskogsträning.

RSS 2.0