ConvictionsDynamit & Gyllene Mix Fixa Ferrari -

...

Oj, nu är det verkligen dags för en update igen! Dagarna går så fort att man knappt hinner med varken träning eller uppdatering av bloggen, men nu är äntligen den där j-a höstterminen borta och jag får ett bättre schema igen. Jippie!
Nyår gick kanonbra, trots att de smällde raketer hejvilt utanför huset. Någon lyckades t.o.m skjuta in en raket på grannens balkong, jisses vad det rök.. Men inte ens det verkade Dynis bry sig om! Det kan iofs bero på att han hade fullt upp med att tigga efterrät.. ; )
Dagen efter nyår packade vi in oss i min bil och åkte till Duse. Korvgrillning stod på schemat! Naturligtvis hade ungefär halva Säffle bestämt sig för att grilla korv, och många var ute på Duse.. Vi fick tag i en bra grillplats och hade det trevligt där i ungefär fem minuter innan det kom en barnfamilj och parkerade en engångs-grill ungefär 50 meter bort. Jag kopplade Dynis, trots att han inte brydde sig om dom, eftersom jag tycker man ska visa hänsyn till andra. Men inte visade den där familjen någon hänsyn inte! Föräldrarna började nästan direkt ta kort på varandra och "den vackra utsikten" medan barnen sprang och kastade pinnar och isblock mot oss. De fattade nog efter ungefär 20 minuter att de inte skulle få någon reaktion av oss, mer än griniga blickar, så då började de terrorisera sina föräldrar istället. Jag testade att släppa lös Dynamit igen, även om jag hade ögonen på honom hela tiden och inte lät honom springa runt, och han skötte sig kanon! Han struntade i de andra så fort jag sagt till honom och "hjälpte till" på sitt eget lilla sätt med att försöka tjuva en korv eller bröd. Jag förstår att många gärna åker och grillar korv där ute under fina vinterdagar, men varför man måste sätta sig nästan uppå någon annan när man har en grill man kan parkera var som helst, det förstår jag inte!
När vi var nästan färdiga kom det en rolig gubbe och började prata med oss. Han sa direkt att Dynis var en fin Pitbull, och att de såg så mycket trevligare ut när de inte har röda näsor. Jag försökte förklara att Dynis inte är någon Pitbull, utan en Amstaff, men det ville han inte lyssna på. Istället fortsatte han prata om hur viktigt det är att "visa vem som bestämmer" och att man måste ha bra ledarskap när man har en sådan där Pitbull. Det tyckte han att jag lyckats med med Dynamit! Hahaha! Sedan tjatade han vidare om Millan och alla hans hundar och att det minsann är en duktig karl, som förstår hur viktigt det är med en "calm submissive state of mind". Sekunden efter tar han upp en tvåmeters pinne och börjar ha dragkamp med Dynamit, då kan man verkligen snacka om en hund som inte var "calm" längre! ; ) Därefter kunde vi äntligen säga hejdå och hann precis hem tills det började mörkna ordentligt. Redan då kände jag mig lite dålig, och sedan var det kört.. Låg med mag- och spy-sjuka i några dagar, som sedan ersattes med feber och en ordentlig förkylning. Usch, jag hoppas jag var sjuk då så det räckte för hela året! Jag som hade planerat att träna hund och plugga hela den veckan fick istället ligga i sängen och försöka bli frisk. Sedan var det dags för flera tentor igen, så så värst mycket hundträning blev det tyvärr inte under mitt jullov. Jag ska försöka ta igen allt med råge nu istället!

Tränat har vi som sagt inte gjort så mycket. Det har blivit några små lydnadspass här hemma på gräsmattan, och några "godis-sök" här inne i lägenheten. Jag har också dammat av klickern igen för att försöka få Dynis att förstå poängen med spårpinnarna. Nu jäklar ska vi komma igång ordentligt med spåret! Använda näsan kan han ju, det är det här med pinnarna vi måste ta tag ordentligt i.. Tidigare har han knappt velat titta på pinnarna, absolut inte ta dom i munnen, men i förrgår tog självmant upp en från golvet och höll den i munnen någon sekund. Då blev det mycket gotta kan jag säga! Nu ska vi träna vidare på detta så kan vi förhoppningsvis snart lägga in dom i spåret också. Klicker är inte så tokigt trots allt!

Igår var det dags för träning i Svanskog, det var ett bra tag sedan! Jag och Heidi hade planerat att köra ett pass lydnad på förmiddagen, så det gjorde vi. I 15cm blötsnö.. Är man hundtok så är man! ; ) Dynamit var måttligt fokuserad och var mest intresserad av att springa och busa i snön, men stundtals kändes han helt okej. Jag la ner ganska fort och istället så visade Heidi mig hur jag kunde träna med lösrullar till söket. Det var inga problem för herrn, han sprang gladeligen och hämtade den hos Heidi! En bit trädgårdsslang gick tydligen bra att ta i munnen, men spårpinnar har det varit värre med.. Vi körde också några budföringar med Tweed och Xtra, de är så otroligt härliga de där två! Om det någon gång saknas två Amstaff-tjejer hemma hos Heidi och Andreas, så kan de nog börja med att leta hemma hos "korv-tanten".. ; )
Efter en stund kom Emma och hennes kompis Magdalena och de körde några mötesövningar innan vi packade ihop och begav oss till sök-skogen. Det var ju ett tag sedan men Dynamit var ungefär på samma nivå som förra gången vi körde, så allt var åtminstone inte bortglömt. Ett par gånger till så trillar förhoppningsvis poletten ner ordentligt!
Efter sökpasset blev det en kaffekopp hos Heidi och Andreas innan vi styrde hemåt igen. Tack för en härlig dag allihop!

Två bilder från dagen:




Vill ni se fler kan ni klicka >här< så kommer ni till Heidi's beskrivning av dagen!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag loggade jag in här på bloggen och upptäckte att mitt senaste inlägg aldrig publicerats! Eftersom jag är så lat orkade jag inte skriva om det, så ni får ha ursäkt att alla dagar blir lite "konstiga". (Det skulle egentligen publicerats förra onsdagen.)

Sen sist har det inte hänt så mycket. Vi har tränat några kortare pass med spårapporterna och klickern, jag skyndar långsamt så det verkligen sitter sen! Det känns som om vi kommer närmare och närmare målet, härligt! Har tänkt träna in lite trix med hjälp av klickern, men dom sparar jag till dagar med riktigt dåligt väder.. ; )
Annars har vi bara kört några små pass lydnad på gräsmattan, och myst i soffan. Jag har mirakulöst fått mycket bättre syn på bara en vecka (glasögon är bra!) och dessutom blivit ett år äldre. Igår var det full fart här hemma med kalas hela dagen, och det var en riktigt trött Dynamit som la sig i ena fåtöljen när sista gästen gått!
Imorgon kommer förhoppningsvis min pappa ihåg att ta med några slangbitar, minnet är bra men kort tror jag.. Gör han det så ska vi börja lite smått med träningen med lösrullar imorgon.
Onsdag ska vi ses ett gäng hos Heidi och Andreas för ett sökpass, och ev. lydnad efteråt. Därefter ska jag och mamma in till Karlstad och "shoppa loss" i djuraffärerna. Förhoppningsvis orkar jag uppdatera bloggen efter det, så kika in på onsdags kväll!
RSS 2.0