ConvictionsDynamit & Gyllene Mix Fixa Ferrari -

Sök och utställning

Nu är det verkligen dags för en uppdatering igen! Dagarna går så fort att man knappt hinner med nånting längre, mer än att äta, sova, plugga och träna lite hund. Att både mitt bredband och blogg.se krånglat nått otroligt det senaste hjälper inte direkt till med att hålla liv i den här bloggen..
Den senaste tiden har iallafall inneburit lite träning! I princip varenda dag har jag tränat något moment lite mer ingående och filat på att få det att bli perfekt. Om det nu någonsin kommer bli det vet jag ju inte, men vi försöker iallafall! Mest krut har jag lagt på att få honom att verkligen förstå vad fot innebär. Han har väldigt lätt för att "flaxa iväg" med både kroppen och blicken när vi börjar gå framåt från sittande, så där har vi tränat en hel del! Det är nog bland det tråkigaste man kan träna, både för förare och hund, men all träning har åtminstone gett lite resultat.
Något annat vi testat på är sök! Toppenkul tycker både jag och Dynamit, speciellt Dynamit som älskar när det är fart och fläkt! Att få leta reda på några av hans favoriter ute i skogen, som dessutom matar honom med korv och köttbullar när han kommer fram, bidrar nog en hel del till att han tycker det är så kul..

Första gången vi träffades för ett pass var förra lördagen. Jag och Dynamit packade in oss i bilen och drog till Svanskog där vi träffade familjen Herou och Tobias & Angelica med Dante. Vi började med att valla upp rutan och sedan fick Dante vara första hund ut. Kanon för mig som då fick se lite bättre hur allt fungerar, nybörjare som jag är! Dante var verkligen superduktig och flög fram till figgarna!! Så duktig han är!! Använde verkligen näsan, precis som han skulle. Att han kunde jobba bra trots Dynamits eviga skällande är minsann inte dåligt gjort.. Dynamit satt nämligen uppbunden en bit längre bort och tyckte förskräckligt synd om sig själv! Han har alltid haft problem att sitta uppbunden när han ser eller vet att matte och de andra gör något roligt längre bort, men den här dagen var det värre än värst. Förmodligen blev det ännu värre av att han kände lukten av Tweed, hon var nämligen i höglöp..
Nåväl, efter Dantes snygga uppvisning hämtade vi Dynamit och testade med honom. Han var väldigt splittrad och verkade inte kunna koncentrera sig alls, var inte ett dugg intresserad trots att han fick leta upp Philip och hos honom fick en massa gotta. Efter att testat ett par gånger med Dynamit körde vi Xtra och sedan Dante igen, innan vi beslöt att testa med Dynamit igen. Jag var lite tveksam till om han skulle bry sig mer den här gången, men så sa Heidi de magiska orden: "pop-up figge". Det funkade han istället klockrent på! Då verkade det som han förstod vad han skulle göra, och han blev verkligen heltaggad av att veta att det fanns en rolig prick där inne i skogen. Så passet slutade faktiskt bra trots allt!
Efter att vi kört med de tre hämtade Heidi Tweed, och jisses vilken uppvisning hon gjorde.. Vilken hund! De har haft ett uppehåll från söket på flera år, men det märkte man absolut inte! Hon är så go den tjejen, jag är så nöjd med att ha henne som mormor till min kille!
Efter ett härligt träningspass tog vi en kopp kaffe innan jag och Dynamit drog oss hemåt igen.

Några av bilderna från passet:

Dante:





Dynisen:










Xtra:






Tweed:




I förrgår, i torsdags, var det dags för ett pass sök igen! Vid tio knackade vi på dörren hos Heidi och Andreas och vi begav oss till skogen direkt. Till skogen kom också Emma med Dundra och grabbarna grus, så kul att träffa er igen!
Vi började direkt med att valla upp en sökruta och Dynamit fick äran att vara första hund ut. Den här gången märktes det att han hade en minnesbild av vad vi gjorde sist, för nu gick det mycket bättre! Han for som en raket genom skogen och blev tokglad när han hittade Emma och Heidi, det syntes att han njöt i fulla drag!
Sedan var det dags för Dundra och detta är verkligen hennes grej! Hon verkligen använde näsan, och sista skicket sökte hon igenom rutan riktigt bra. Hon är så go!
Sedan var det dags för Tweed och Xtra, och tja.. Vad ska man säga.. De damerna, de är minsann duktiga på vad de än får testa på! Heidi gör ett kanonjobb med dem, de är riktigt bra "ansikten" utåt sett för vår ras!

Efter att vi var nöjda med vårt pass begav vi oss "hemåt" för en kopp kaffe och lite vila. Jag hade dagen innan sagt till Heidi att jag var sugen på att köra lite lydnad eftersom vi har så dåligt med störningar här. Vi kan iallafall inte träna med hundar så nära här hemma, som vi kan göra med Xtra och Tweed! Bollkastande, springande hundar och andra som ropar kommandon är det dåligt med på "vår" fotbollsplan..
Efter att vi samlat krafter tog vi med oss hundarna för att bege oss till hembygdsgården och ett lydnadspass. Det var ett bra tag sedan vi tränade lydnad ihop med andra, men det gick över förväntan! Dynamit var lite splittrad till en början, men efter en stund av uppvärmning gick han faktiskt riktigt bra!
Efter lydnadspasset följde vi med hem till Heidi och Andreas igen, och som vanligt styrde vi inte bilen hemåt förrän flera timmar senare..

Några av alla de bilder Heidi tog:


































































Idag styrde vi kosan mot Arvika och deras årliga (inofficiella) adventsutställning! Jag förmodar att man kan kalla sig riktigt hundintresserad (eller också bara riktigt dum..) när man sätter sig i bilen och åker de milen ensam bara för att heja på sina kompisar. Men kul var det! Angelica och Tobias deltog med Dante (Conviction's Enduro) i valpklass vilket även Sophia och Roger gjorde med Varja (Conviction's Elite), detta var med andra ord debuten för dem. Emma och Dundra deltog även de, och det gick riktigt bra för alla tre! Varja blev BIM medan Dante knep BIR'et. Dundra blev BIR i sin klass och blev sedan BIG-4! Ni var superduktiga allihop, både hussar, mattar och hundar! Måste säga att det var riktigt roligt att se Roger med Varja som hade så fin kontakt. Varja såg ut att avguda sin husse och hade inte ögon för annat än honom, ni har gjort ett kanonjobb med henne! Nästa gång jag ska ställa så vet jag vem jag ska anlita som handler.. ;)
Jag hade planerat att ta med Dynamit in, men beslutade mig sen för att strunta i det. Han har ju som sagt haft lite "problem" när det varit mycket hundar, stressat upp sig och blivit okontaktbar så därför hade jag tänkt träna det med honom idag. Tog ut honom två gånger och körde lite lydnad längs vägen framför ridhuset, och det gick kanon! Trots att det var mycket hundar och folk i rörelse så tog han kontakt och var fokuserad på mig. Kändes kanon måste jag säga! Inget stress, inga röda ögon, nyfiken på de andra hundarna men absolut inte uppjagad.
Första gången jag tog ut honom var jag inställd på att ta med honom in, men då stod ett gäng med hundar som "käftade" lite utanför ingången. Det såg ut som det skulle kunna hända något snart, stämningen var riktigt spänd, så jag struntade helt i det och fortsatte med mina övningar utanför istället. Bättre då att strunta i det och lyckas än att vara med om något otäckt! Jag är iallafall störtnöjd med min plump, och på hemvägen stannade vi till i ett grustag så han fick springa av sig. Han njöt i fulla drag, och nu är det en mycket belåten Dynis som ligger och snarkar i soffan!


Det hände nått konstigt med texten, mer än hälften blev centrerad, och nu kan jag inte ändra tillbaka! Nåja, ni får vara glada åt att det kom en uppdatering iallafall.. ;)
Ni har kanske märkt att jag ändrat kommentarsfunktionen så jag måste godkänna dem först. Detta efter några mindre trevliga kommentarer, men nu hoppas jag att allmänheten slipper läsa dem här iallafall, och att jag kan ta bort dem innan de publiceras! Kasta skit kan man göra någon annanstans än i vår träningsblogg!

Liten update

Då var det dags för en update igen! I lördags var jag som sagt ganska säker på att det skulle bli ett rejält träningspass på söndagen, men så blev det tyvärr inte.. Vi sov väldigt länge och träningslusten fanns tyvärr ej kvar när jag vaknade så vi tog en härlig långpromenad med klövjeväskan istället. När vi kom hem igen drog jag igång en storstädning av lägenheten. Välbehövligt! Dynamit hjälpte naturligtvis till, på sitt eget lilla sätt.. Vilket innebär "smyga på dammvippan för att helt plötsligt hoppa på den och bita och sedan springa därifrån när man är rädd för en motattack", och sedan samma sak med dammsugaren.. Som tur är så är han väldigt söt när han gör det, så han får hållas! Efter att lägenheten var skinande blank bestämde jag mig för att jag nog var lite träningssugen ändå! Vi gick ut en liten stund på fotbollsplanen och körde några inkallningar och busade en stund med apporten, men det var så kallt att vi gick in ganska snabbt igen. Därefter var det dags för ytterliggare en välbehövlig "städning", men den här gången var det Dynamit som skulle rengöras.. Han var lika "glad" som vanligt och resten av kvällen var han riktigt sur på mig. När kvällsmaten kom fram blev det däremot andra bullar och helt plötsligt var allt bortglömt! Nu luktar han lite bättre iaf, och nu ska jag inte låta det gå lika lång tid mellan duscharna..
Veckan har gått i ett rasande tempo eftersom jag hade introduktion på två nya kurser, så veckan har varit ganska tråkig träningsmässigt. Ett lydnadspass hann vi däremot med, i tisdags. Då träffade vi härliga Emma och hennes charmtroll ute på ÅBK. Äntligen måste jag säga! Det var så länge sedan vi sågs och det var superkul att hitta en tid då båda var träningssugna och lediga samtidigt!
Jag kände att jag och Dynamit var lite ringrostiga men vi körde de gamla vanliga momenten, dvs tävlingsmomenten ur ettan.. Fick köra en hel del sitt-stanna-kvar eftersom han "tjuvar" nu igen då vi har hundar som störning. Tråkigt att behöva traggla, men det är ju vad som behövs! Något som är positivt är ju åtminstone att han kommer till mig när han känner att han har svårt att stå emot frestelsen, dvs springa till den andra hunden, isätllet för att göra det som han så gärna vill! Vi ska som sagt fortsätta traggla och förhoppningsvis släpper det snart igen. Det är däremot lite svårt eftersom vi för det mesta varit ensamma på klubben de gånger vi åkt dit utan att ha stämt träff med någon, och jag skulle gärna vilja träna ihop med några "nya" hundar som jag vet att jag kan lita på. Det löser sig nog till slut!
På det stora hela var det ett bra pass eftersom han efter bara en liten stund kunde fokusera på mig och släppte Emmas hundar. Vi var som sagt ringrostiga, men nu får vi köra igång igen! Jag kommer ha väldigt mycket att göra i de här två kurserna, fyra case och tre tentor som jag vet om hittills, men om en månad är det jullov i ett par veckor! Sedan är det januari och de här "jobbiga kurserna" är färdiga. Därefter väntar en riktigt härlig vår sett ur skolperspektiv, och då blir det desto mer träning. Jisses vad jag längtar till slutet av januari! Dessutom har jag bestämt mig för att börja lägga upp min träning och planera bättre, så förhoppningsvis får vi en riktig struktur på den snart. Ska börja kika på momenten i tvåan också, för att se om det är några vi kan börja med. Tycker vi står väldigt still nu, förmodligen för att det blir så mycket samma hela tiden, att det vore roligt att kunna bryta av ibland med att träna in något nytt moment istället för allt finslip som det blir! Även om man aldrig kommer ut på tävlingsplan är det himla kul att TRÄNA iaf!

Resten av veckan har bestått av mini-lydnadspass på fotbollsplanen och härliga långpromenader. En av dagarna räknade jag ut att vi samma dag gått 1,5 mil - och det utan att räkna med "de vanliga kiss-rundorna"! Jag börjar märka av att min kondis blivit bättre, nu går vi för det mesta i ett bra tempo, och det märks att man orkar med mer än förut. Riktigt härligt! Många av våra långpromenader har inneburit stopp hemma hos min pappa där Dynamit som vanligt blivit bortskämd med både kyckling, bullar, kakor och annat gott. Det är tur att han har en så snäll "morfar" som ger honom en godbit då och då!

Blev ett ganska meningslöst inlägg men var tvungen att skriva ett så jag inte hamnar i samma "blogg-svacka" som jag gjorde i somras.. Hade så många roliga saker jag ville berätta om som Dynamit gjort under veckan, men nu är de som bortblåsta! Förhoppningsvis kommer jag på dem så jag kan berätta om dem nästa gång.

Ha en trevlig helg!

Förresten, tack återigen Marice för att du fixade så vi kunde köpa Fodax mycket billigare än annars. Guld värt!

Lydnad på klubben

Äntligen en dag utan måsten! Veckan som gått har inte varit särskilt kul för varken mig eller Dynamit eftersom jag suttit med näsan i skolböckerna i princip dygnet runt.. Förra helgen var jag som sagt sjuk och då blev det inte många knop, så det fick vi ta igen under veckan istället! På söndagen började jag känna mig mycket bättre så då packade jag in mig och Dynamit i bilen och åkte till grusgropen. Jisses så han sprang! Det syntes på honom att han tyckte det var skönt att matte mådde bättre igen så vi kunde hitta på lite roligare saker än att ligga på soffan.. Efter att han undersökt ett litet vattenfall lyste det till i ögonen på honom och sedan var det kört, då började han fnatta.. Upp och ner för två grushögar, han sprang säkert tio gånger fram och tillbaka mellan dem innan han lugnade ner sig igen. Naturligtvis hade jag inte kameran med mig (har man nånsin det vid sådana tillfällen?) men jag kan lova att jag skrattade så jag kiknade, det såg så roligt ut! Efter det sprang han i normal takt ett tag istället innan det började skymma och vi åkte hemåt igen. Det var en nöjd plump som intog ryggläge den kvällen, en timme i grusgropen var skönt för honom och all hans energi!
Resten av veckan var det som sagt plugg och ska jag vara ärlig har vi inte haft något riktigt träningspass. Vi har tagit långpromenader i skogen med väskan, och har då tränat lite kontakt, några lägganden och ställanden under gång, men inte mer. Förutom uppletande av strumpor i lägenheten då förstås! Tyvärr börjar min fantasi ta slut nu och det vete tusan var jag ska gömma dom snart, han vet ju exakt var jag brukar gömma dom..

I torsdags och igår skrev jag tentorna jag pluggade till, produktionsekonomi och externredovisning (spännande va?), och efter att jag var färdig igår tog vi en lugn hemmakväll med chips och "några kalla". En riktigt härlig avslutning på en mardrömsvecka!

Idag var det så härligt väder så på morgonen tog vi en långpromenad i kylan och en timme nu på eftermiddagen spenderade vi på ÅBK. Vi har inte varit där på väldigt länge så jag var riktigt sugen på ett ordentligt lydnadspass! När vi kom dit var ett par där med sin son och gungade gungbräda så vi hade väldigt bra störning för Dynisen som älskar barn.. Det var också den enda störningen vi fick, det var förmodligen ingen annan som var träningssugen idag! 
Redan när vi kom dit märkte jag att det var något som inte var bra enligt Dynamit och snart upptäckte jag vad: det var för blött och kallt för hans rumpa.. Sitta ner ordentligt gick sisådär men att få honom att lägga sig gick då rakt inte! Rumpan rakt upp i vädret medan han låg ner med frambenen och sedan tyckte han att han gjort det han skulle. I och för sig så var det väldigt blött och kallt så jag förstår honom. Testade på grusparkeringen istället och då kunde han utan problem sätta ner rumpan i backen, så det var endast fusk för att det var så kallt och blött i gräset! Tränade lite ingångar som han fuskat lite med, men idag gjorde han dem perfekt! Lägganden under gång var naturligtvis inte särskilt bra på gräset, då gick det inte alls att få ner honom ordentligt trots att jag busade upp honom med nya trasan, men på gruset funkade det kanon! Körde även en inkallning med ställande, ett moment vi inte tränat en enda gång på sen i våras, men det gjorde han klockrent! 
Jag har ju haft lite problem med att han börjat resa sig och ibland smyga iväg vid inkallningarna så idag tragglade vi mycket med det. Satte honom och gick iväg flera gånger men gav honom inte kommandot varje gång för att han skulle vara ordentligt uppmärksam och inte ha förväntningar på det som skulle hända härnäst. Har jag sagt att han ska stanna kvar så ska han banne mig göra det också tills nästa kommando kommer! :) Därför blev det kanske en inkallning av tjugo gånger jag satt honom, och det gav verkligen resultat också! Gjorde därefter två inkallningar på raken och de var perfekta! Han stannade kvar utan minsta ansats att lyfta rumpan tills mitt kommando kom, och gjorde perfekta ingångar. Min plump!!
Därefter tränade vi hopp över hinder två gånger, även dem riktigt bra, innan det blev dags att tänka på refrängen.
Innan vi åkte hem busade vi lite med apporten. Han har hittills tyckt att den varit supertråkig så nu ska jag försöka få honom lite mer motiverad till den! Retade honom med den och lät honom ibland ta den, men så fort han släppte det minsta ryckte jag snabbt ut den ur munnen på honom. Kastade även iväg den några gånger och lät sedan honom komma och "reta" mig med den. Då syntes det att han var nöjd över att ha fått den, "Haha, du kan inte ta mig!" Lite skillnad mot tidigare då han från första början inte ens ville titta på den, så nu ska jag fortsätta med lite sådana här lekar så han ska få upp intresset ännu mer för den. Jag får väl erkänna att jag tyckt att just apporten är tråkig och därför knappt lagt ner tid på den, men nu när det börjat släppa för oss känns det genast mycket roligare! Två gånger idag satt han t.o.m vid min sida, väntade på mitt kommando innan han tog den och höll den fint i munnen tills jag sa loss, duktiga plumpen! Nu ska vi som sagt fortsätta "ha kul" med apportbocken så kanske det sitter perfekt till slut!

Ursäkta kvalitén på bilderna men jag dammade av min stackars kamera idag och försökte förstå mig på den, vilket inte var särskilt lätt.. Jag har alltså tagit korten HELT SJÄLV för en gångs skull! Att inte få lera på den var ännu svårare, så den åkte ner i ryggsäcken ganska snabbt! Det här var de enda som blev någorlunda bra..






Nu ska jag kasta mig in i duschen och sedan får vi besök här hemma. Några av Dynamits favoriter kommer på besök! :) Imorgon blir det träning igen, funderar just nu på om jag ska köra lydnad, spår eller uppletande.. I och för sig kan man ju alltid köra lydnad under tiden som några spår ligger till sig! :)
Hoppas ni har en trevlig All Helgona-helg!
RSS 2.0