ConvictionsDynamit & Gyllene Mix Fixa Ferrari -

Litet livstecken från oss!

Ja, nu är det nog dags att plita ner några rader! Det har verkligen gått i ett det sista... Förra helgen gick flyttlasset så numer bor vi i nya "palatset"! :) Både hundarna och jag trivs kanon även om det är lite rörigt fortfarande. Det ger sig bara vi får lite mer tid att installera oss! :) Som tur var fick jag hjälp att bära de "stora" grejerna såsom säng, soffa och liknande redan på fredagen, så när jag slutade jobbet var allt redan på plats. På lördagen körde vi resten som fanns kvar och vilket väder vi hade.. Det var nog det värsta snöovädret hittills så det var skönt när vi kört allt! Haha, jag får väl erkänna att allt inte var perfekt redan från början, det var nämligen oliiiiidligt varmt!! Min pappa hjälpte mig lufta några element och vred sedan igång dom på max så vi gick och svettades som grisar här hemma. Fixas tunga hängde i golvet, jag höll på att smälla av och Dynis, som älskar värme, mådde som en kung! ;) Det är nog lite för varmt när man svettas av att bara ligga på soffan eller gå på toaletten.. ;) Men nu är elementen nerskruvade igen så nu räcker det med att man går i T-shirt så nu är allt frid och fröjd!
På fredagen kom även äntligen min bilbur! Den här gången passade den perfekt, och han som byggde den erkände faktiskt att han sett fel på sin ritning och det var därför som den förra inte passade.. ;) Ha, mig går det inte lura att jag har en "annorlunda modell och inredning jämfört med alla andra 124:or"! ;)
Under veckan som gick var det sista gången på valpkursen och det känns väldigt tomt att inte ha något att göra på tisdagskvällarna längre. Vi fick testa på klickerträning och det var nytt för alla utom mig och Fixa. Vi fick börja med att träna på varandra och det framkallade en hel del skrattattacker! Jag och Fixa tränade på tasstarget med musmatta men det gick fort eftersom vi redan tränat lite på det, så efter några repetetioner testade vi med en barnpall istället. Även det fattade hon snabbt men tyvärr räckte inte tiden till så vi fick fortsätta hemma istället. Jag gjorde som så i tisdags att jag bara tränade när Jessica, instruktören, tittade på oss och tränade passitivitet när hon hjälpte de andra ekipagen. Det kräver så mycket tankeverksamhet av dom små att det är bra med pauser och dessutom perfekt att träna passivitet!! Det hade lill-tjejen inga problem med, hon satt snällt och fint vid mig och tittade lugnt på de andra. :) Nu längtar jag som bara den till unghundskursen jag anmält oss till! :) Efter att vi tränat tog vi avslutningsfika och pratade en stund. Jessica har flera gånger sagt att hon är impad av Fixa och att hon gillar hennes attityd skarpt. Hon frågade vilken kennel hon kom ifrån och så, så att hon skulle ha det i bakhuvudet inför eventuella kommade hundar. Jättekul tyckte jag och rekommenderade helhjärtat Catherine och hennes hundar!! :) Jag fick dessutom lova att inte "bara" träna utan försöka komma ut på tävlingsplanen någon gång i framtiden, det är tydligen slöseri att inte tävla med en hund som har Fixas kapacitet... ;) Haha, jag var en riktig mallgroda över min lilla tjej när jag åkte därifrån!! ;)
Under veckan hann jag även få både bilen och lägenheten besiktad, och bägge gick igenom utan anmärkning. Jippie!! Världen bästa skrotbil lyckades än en gång gå igenom!! ;) Bad besiktningskillen kolla upp hur långt kärran gått sen förra året och då kollade han även upp lite längre bak. År 2000 var min bil fem år gammal och hade då gått 56 000 mil... Den har rullat ett par meter per år! ;)
Igår var jag och mamma i Karlstad och shoppade lite. För första gången på väldigt länge handlade jag mer till mig själv än till hundarna! ;) Vi hann med både klädaffärer och IKEA, men på IKEA handlade jag naturligtvis lite träningsgrejer.. ;) Musmattor, en barnpall och gosedjur. Tänk så mycket roligt man kan hitta där som inte är på djuravdelningen! ;) Efter att vi hade kommit hem lekte jag och Fixa lite med pallen och hon var med på noterna. Några gånger satte hon spontant bägge tassarna istället för bara en uppe på pallen, och när jag testade idag "klickade" (haha) det verkligen för henne för nu springer hon spontant upp med bägge framtassarna. Nu ska vi vidareutveckla det så vi kan träna ingångar, och så ska vi testa lite med en låda jag har. Det är verkligen så kul med klickerträning, och vilken härlig attityd hundarna får av att få testa och tänka själva!! Fixa bjuder på alla möjliga beteenden såsom backa, pussas, ligg och sitt och alltid med en viftande svans. Hon är så go!! :) Jag ska använda klickern till att få in snygga lägganden även när jag står upp för det har vi haft lite problem med. Hon har lite svårt för att lägga sig när jag står upp men inte när jag sitter på huk. Jag testade lite under veckan och det funkade finfint så det ska nog inte va några problem med lilla räser-tjejen. Hon tycker att allt är så kul så för henne är allt bara en stor lek, precis som jag vill att hon ska tycka!! :)

Dynamit då?? Har blivit en hel del prat om Fixa nu känner jag.. Han är verkligen VÄRLDENS bästa plump!! ♥ Han trivs som fisken i vattnet här i nya boendet och har blivit lite av en annan hund. Jag har försökt ge honom mycket egentid så vi har gått långa långa promenader och tränat en del lydnad på vägen. Vi har också tränat lite med både pallen och musmattan men där gäller det verkligen för mig att komma ihåg vilken hund jag tränar. Fixa ger järnet och allt går i raketfart medan Dynis är sådan att han tänker så det knakar och inte testar allt han kan utan han försöker verkligen komma på vad som gav honom klicket förra gången, och sen ser man att det tänds ett ljus och han gör om samma beteende igen. Han är för go!! ♥ På lördagen skulle jag och mamma packa ihop lite saker i gamla lägenheten och då tog vi med oss bara Dynis. Han mådde som en kung som kunde gå runt och prata lite med oss bägge två och bli lite kliad. Det är svårt att motstå hans uttrycksfulla ögon! :) Annars har han faktiskt blivit en riktig buse som hela tiden försöker få igång Fixa så jag tror att han mår mycket bättre här. Det verkar onekligen som det! :) Han hoppar och studsar och tycker livet är en fest! :) Precis innan vi flyttade hostade han och "snörvlade" en del. Jag var lite orolig för noskvalster men tyckte inte riktigt att symptomen stämde.. På fredagen sov vi första natten i nya huset och sedan lördag förmiddag har han inte varken hostat eller snörvlat en endaste gång.. Förmodligen var det allt damm pga renoveringen av lägenheterna som gjorde att han inte mådde så bra. Jag är så jäkla glad att jag frågade om vi fick hyra här och sedan flyttade hit!! Min pappa sa faktiskt att "nu kommer han bli bra, när han kommer ifrån det där skithuset ni bodde i. Nu kommer han bli frisk". Jag håller tummarna att han åtminstone blir bättre och slipper lite av dom "symptomen" han haft av sina allergier! Efter att vi började behandlingen har han fått en fläck på ena låret som han kliar väldigt mycket på men annars tycker jag inte att han blivit sämre trots att vi är uppe på maxdos. Nu längtar vi som bara den efter våren så vi kan börja spåra igen! Jag har fått lite tips om hur jag ska träna med apporterna så förhoppningsvis får vi ordning även på dom, men först och främst ska vi ta itu med viltspåret i år.. ;) Alla små "bambisarna" ligger i frysen och väntar!! ;)

Tyvärr inte så många bilder eftersom jag fick leta upp både kameran och kamerasladden efter flytten..

Fixa hälsar på medan jag packar upp och kollar vad som är i en bananlåda som hamnat inne på toaletten(??!)


Står och kikar ut genom fönstret i trappen


Dynis fick slicka av min tallrik, och det är GOTT!! Lite bortskämd måste man bli! ;)






Hittade också en mapp med bilder jag inte kom ihåg att jag hade! :)

Dynis fick naturligtvis va med på mitt kalas i januari!! ;)


Bulle är gott! ;)




Fixa "njuter" av Dynis' lördagstvätt ;)


Gulliga söta Fixa visar sin rätta sida...


Världens bästa Dynamitus!!



Nej, nu har jag försökt krångla i TVÅ timmar för att få ihop det här inlägget med bilder. Nu ger jag upp och bjuder på resten av bilderna en annan dag... Ha de gott! :)

Hektisk men rolig vecka!

Så har ännu en vecka gått. Det har varit full fart varenda dag men vi har åtminstone haft kul! :)
På måndagen storstädade jag inför onsdagen då det skulle komma en kille och titta på lägenheten (tyvärr blev det inställt så jag vet fortfarande inte om vi blir av med lägenheten den 1:a mars... Tråkigt att inte få besked!!). Vi hann också med att fika lite hos min pappa och ta en härlig "buspromenad" på kvällen och då passade jag på att träna lite lydnad med Dynis.
Tisdagen var jag och Fixa iväg på valpkursen igen, det är verkligen sååå kul!! Den här gången tränade vi lite inkallning och läxan vi fick med oss till nästa gång var att träna mer motivationsinkallningar och lägga på mer och mer störning. Lilla Fixa hade bara ögon för matte och jag var så nöjd med henne; full fart in till mig varenda gång! Vi hade tränat en del på vår "läxa" från förra veckan och enligt vår instruktör Jessica syntes det, jättekul att höra att det ger resultat!
På onsdagen kom tyvärr inte killen som skulle titta på lägenheten men vi hade fullt upp ändå.. Jag jobbade över en timme och gick sedan direkt till årsmötet vi skulle ha för MMS inom Union (mao ett fackligt årsmöte.. ;} ). Efter årsmötet var det direkt hem och ut med hundarna. Tog bilen till vårt nya lilla smultronställe, perfekt med stora snöhögar att busa med Dynis, och det kommer aldrig några bilar så jag behöver inte oroa mig för att yrvädret Fixa ska bli påkörd! ;) Att jag längtar efter att snön ska försvinna så vi kan åka till "vår" skog och träna är en annan femma.. Dynis och jag busade en hel del med bollen och körde korta korta sträckor med fritt följ där jag belönade rikligt med bus när han hade en härlig attityd. Dynis var heltaggad och det var svårt att inte öka kriterierna men eftersom jag nu hade bestämt att vi bara skulle ösa och ösa och ha roligt fick jag nöja mig med fritt följ och några lägganden. Jag tror aldrig jag sett Dynis kasta sig ner så fort och det var synd jag inte hade kameran med så jag kunde filma. Efter att jag och Dynis hade tränat fick de springa runt lite och jag passade på att träna inkallning när Fixa var som mest sugen på bus med Dynamit, och hon kom till mig varenda gång förutom en. Duktig tjej!! :)
Torsdagen var även den lite hektisk eftersom jag skulle på ännu ett årsmöte på kvällen; den här gången med Nordic Paper och MMS och även det fackligt. En jättetrevlig kväll med chokladprovning, tre-rätters och massvis med skratt! :) Innan jag stack iväg tog jag ut Dynis på långpromenad och Fixa på en mindre och sedan tränade vi lite här hemma. Dynis fick bl.a. leta godis här hemma, nu hade jag t.ex. gömt en minigodis i en tvätthög, men inget är för svårt för honom. Man kan verkligen säga att han kan konsten att koppla på näsan!
På fredagen var det fint väder och jag kände att det nästan bubblade i kroppen av träningslust.. Vem sms-ar man då om inte Heidi?! ;) Vi pratade först om att ses under helgen men bestämde sen att vi skulle ses efter att jag slutat jobba, kanonstart på helgen mao! :)
Vi träffades på Hembygdsgården, där finns det en plätt plogad, och jag tog ut Fixa först så hon fick kika lite på omgivningarna. Heidi hade kameran med sig och tog några jättefina bilder, tack Heidi!

Glad Fixa vill hälsa på fotografen ;)










Mitt favoritkort från dagen.. Fina fina Fixan!! ♥


Det här ska upp på väggen när vi flyttat!! Tack Heidi för jättefina bilder! Och du vet att när det är fint väder och du har tid kommer jag med mina galningar för en fotosession.. ;)

Efter att vi tagit lite kort och Fixa fått se sig omkring tog jag ut herr D som dagen till ära inte alls ville vara med.. Suck tänkte jag då, jag som är jätteträningssugen! Som tur är kan jag bli ganska stönig också.. ;) Han ville mest av allt lukta på kissfläckar och springa i snöhögarna men efter en liten stund kom jag på den troliga orsaken när han satte sig i en snöhög: han var ju nödig!! Läxa till nästa gång för mig: rasta hundarna ORDENTLIGT innan! ;)
Efter det körde vi linförighet korta korta sträckor med MYCKET störning där jag belönade med massa bus och lek. Eftersom jag gärna utnyttjar störning när vi kan få den ställde Heidi och tjejerna upp, och de tog verkligen sitt uppdrag på allvar! ;) Heidi körde inkallningar med bägge på var sin sida om oss, hon busade med dem bara någon meter ifrån oss, hon kastade godis till dem och tjoade, hoppade hoppsa förbi oss osv.. Det svåraste för Dynis var när Heidi tog de första hoppsa skutten förbi oss och tjoade till lite, då ryckte det till av bus i honom innan han efter en halv sekund kom på att det var ju träna vi skulle göra nu och hoppade snabbt tillbaka i position igen! Haha, då skrattade jag gott åt honom, min lilla guldklimp! ♥ Precis innan vi gav oss ställde Heidi upp Xtra med rumpan precis framför nosen på Dynis men det fick honom inte att släppa fokus på mig, trots att Dynis tyckte att Xtra luktade sååå gott! Jag är så jäkla nöjd med vårt träningspass och Dynis, han är verkligen killen med stort K! När jag tänker tillbaka minns jag att jag inte ens kunde använda leksak som belöning för Dynis tidigare; då tyckte han att det kunde kvitta och ville INTE leka under träningspassen. Nu kampar han och bjuder in till lek direkt, det är så härligt att kunna använda leken som belöning eftersom han är en så busig och lekglad kille egentligen! :) Jag har tränat en hel del med fokus på just attityden och att det ska va KUL med lydnad och det verkar ju ge resultat! Nu vet jag ju inte hur ofta, om det nånsin händer, att hunden utstätts för såna här störningar på exempelvis tävling men OM det skulle inträffa så är vi förberedda! ;)
Efter träningen tog vi kaffe med supergoda bullar och pratade bort några timmar som vanligt.. ;) TACK återigen för ett härligt träningspass, det måste vi göra om snart igen!!

Igår fick jag hjälp av min mamma och syster så vi kunde träna lite på inkallningsövningarna vi fick med oss från valpkursen. Fixa var jätteduktig och enda gången hon öht tittade på mamma var när hon satt på huk vänd mot henne "mitt i vägen" där hon skulle springa, men då tog hon bara en liten omväg förbi och kom direkt till mig! :)
Även idag tränade vi men då med ytterliggare lite störning. Mamma ropade och lockade på henne - inga problem. Därfter tog jag fram en boll som mamma lekte med medan hon lockade - inte heller några problem. Naturligtvis jättekul!! :) Tyvärr så hade jag gärna sett att hon sprang fram så vi kunde träna på nått och hon förstod poängen: springer jag dit får jag ingen belöning, belöning kommer bara om jag springer direkt till matte för det är bara då det blir roligt. Tyvärr verkar hon ha fattat det utan att ha gjort fel nån gång.. ;) Efter träningen blev vi bjudna på plättar och sylt (som jag har längtat, och tjatat, efter pannkakor/plättor!! Smakade riktigt mumsigt efter att inte ha ätit det på över ett år..) och sedan åkte jag och mamma till "nya boendet". Vi rengjorde diskbänken som var riktigt ful och jag hade bestämt mig för att ta med hundarna dit för första gången. Det ville mamma se!! :) Mycket riktigt blev det som vi trodde: de var som kalvar på grönbete.. ;) Haha, de sprang som tokar fram och tillbaka och undersökte allt: både uppe och nere. Dynis tittade ut ur varenda fönster både två och tre gånger, han älskar att titta ut, och hittade direkt stället jag redan från början trodde skulle hans favoritställe: fönstret i trappan. Där kommer han förmodligen sitta många gånger och kika ut när det kommer folk och går förbi! :) Efter att vi gjort rent körde vi hem mamma igen och sedan har hundarna sovit gott resten av eftermiddagen.
Jag har haft en toppenhelg och de verkar lika nöjda! :)

Bättre humör

Haha, ja naturligtvis har det dåliga humöret gått över!! Tror jag har en förkylning på gång i kroppen som aldrig vill bryta ut, inget att skylla på egentligen men kan vara en orsak till bitterheten.. ;)
Livet rullar på här hemma och mycket tid spenderas på att fylla flyttkartonger och planera inför alla inköp som ska göras ner till nya lyan. Längtar som en tok! Under veckan kommer det en kille och kikar på lägenheten och vill han ha den så flyttar han in redan första mars, håll tummarna!!

I tisdags var det dags för valpkurs igen, det är så himla kul! :) Varken Fixa eller jag var på topp den dagen tyvärr men det gick naturligtvis bra ändå. Vi saknade den där extra lilla gnistan men Fixa var lika härlig som vanligt och bjöd på många skratt! ;) Vi hade slarvat med läxan till det kurstillfället men den här veckan har vi tränat mycket mer och förhoppningsvis märker vi resultat på tisdag! Fixa var som sagt inte riktigt på topp samma dag vi hade kurs, och jag märkte att något hände i hennes lilla huvud under veckan.. Hon lyssnade inte riktigt lika bra vid inkallningar, "jag ska bara", och testade lite gränser. Som tur var har hon nu hamnat i balans igen och är samma underbara tjej! :) Upptäckte idag att hon har tappat sin första tand så jag kan tänka mig att det händer mycket i kroppen på henne nu. Jag har också hittat två inoffer jag är sugen på att anmäla henne till, vi får se vad det blir! :)
Med Dynis är det precis lika bra som vanligt, vi har tack och lov varit förskonade från några allergiska reaktioner när han fått sprutorna. I torsdags var vi uppe i 0,8 ml så nu på torsdag är vi uppe i max-dosen. Kändes lite skrämmande att fylla upp nästan hela sprutan men han har som sagt inte reagerat negativt hittills (ta i trä, ta i trä). Han och jag har tränat lite lydnad under veckan, och han har fått leta upp godis både inomhus och ute i snön. Mycket uppskattat av herrn!! Svansen går som en propeller och nosen som en dammsugare när han får springa runt och leta. Det är tur vi snart ska flytta till större, jag har börjat få slut på fantasin när det gäller vart jag ska gömma saker här hemma.. ;)

I morse tog jag och Dynis en härlig långpromenad där vi bara njöt av att gå i rask takt och av att solen var framme. När vi kom hem körde vi lite lydnad på parkeringen innan vi gick upp och jag bytte hund. Då var det Fixas tur att få komma ut lite! :) Med Fixa blev det naturligtvis ingen långpromenad utan vi tog en kort där hon fick utforska allt i sin egen takt och vi tränade lite på vår läxa. Jag hade med en dummy ut för att checka läget lite och hon sprang direkt in med den till mig, inga som helst problem där inte! :) Gjorde det bara en gång för att se och eftersom det var bra vet jag att det funkar även utomhus. Råkade också "tappa" en vante precis vid bilen för att se vad hon gjorde när vi gick tillbaka: om hon skulle upptäcka den och vad hon isåfall skulle göra. Såg att hon höjde nosen på tillbakavägen när vi började närma oss. Sen fick hon syn på den och sprang dit, och sprang sedan raka vägen till mig med den. Härliga Fixa!! :) Hon verkar ha en helt otrolig näsa som hon gärna använder så det ska bli riktigt kul att testa lite spårövningar sen när snön försvunnit. Två meter snö är inte vidare lätt att spåra i.. ;)
Efter vår lilla upptäcksfärd åkte vi hem och jag fick dagens första kopp kaffe. Då var klockan tio och dagens första promenad påbörjade jag åtta. Inte varje söndag jag lyckas med två timmars effektiv tid så tidigt! Behöver väl knappast tillägga att dom enda jag mötte var några tjejer som gjorde den här helgens walk-of-shame... ;)

Under veckan tappade jag mina ljuddämpare.. Först den bakre och på torsdags kväll tappade jag den främre. Typiskt! Jag som vill lägga pengarna på nått helt annat än gamla diesel-Doris.. På fredagen ringde de och talade om att buren var färdig och eftersom bilen låter så det hörs över halva stan när jag kommer lånade jag och pappa en av företagets bilar och brummade bort och hämtade den. Vi skulle ju ändå till Tools och shoppa lite! ;) På lunchen åkte vi och skulle stoppa in den i min bil men naturligtvis passade den inte, den va för bred. Trots att den är byggd till min bilmodell!! Gick inte att försöka tråckla in den heller för den var sex cm för stor så igår när vi var i Karlstad och shoppade lite på IKEA passade vi på att lämna tillbaka den. Nu var min bur prio ett så redan till veckan ska jag få den nya.  Frågan är ju vad som händer då istället! ;)

Nej, nu måste jag fortsätta greja här hemma. Om han tar lägenheten till den första har jag lite att pyssla med om man säger så!

Lite bilder från min och Fixa's promenad:

Busar med en isbit


Kan sitta still i två sek.


Ehrrmm.. En "vacker" bild? ;)


Bildbevis på den korta svansen..


När matten kallar går det såhär fort in:






Fort in även med en dummy!


Superglad så fort jag bara säger hennes namn :)




Fina Fixan... ♥


Efteråt blir man trött!


Jag hörde att det blev ett jäkla liv i sovrummet, lät som om nån möblerade om där inne. Och såhär såg det ut i andra sänghalvan när jag tittade in.. Busunge, han får ju inte ens va i sovrummet!! Han måste ha smitit in och "gömt sig" så jag inte skulle se honom. Titta hur han sneglar med ena ögat, han vet så väl att han gjort nått han inte får. ;)


Har ni nån gång försökt flytta en stönig Amstaff? Isåfall vet ni hur jag fick kämpa för att öht få honom ur sängen.. Det är ju hans favoritsovställe och där får han inte va!! :(

När jag fått ut honom ur sovrummet packade jag lite inför flytten, coola Dynis hjälpte naturligtvis till medan lilla bortskämda Fixa bara sov och sov! ;) (Ursäkta kvaliteten, mobilbild)

RSS 2.0