ConvictionsDynamit & Gyllene Mix Fixa Ferrari -

Härligt vinterväder

Tre uppdateringar på mindre än en vecka, jag börjar bli riktigt duktig på det här! 

Jisses vilket väder vi haft idag! Strålande solsken och någon minusgrad, perfekt för en härlig långpromenad! Tanken var ju igår att jag skulle spåra, men jag tog med mig några leksaker ut istället för att köra några uppletanden. Vi fick med oss syrran idag också, alltid kul med sällskap på promenaderna!
Dynamit var helnöjd över vädret och sprang som en galning i snön. Nästan direkt han hoppade ut ur bilen sprang han iväg på ett gärde och röjde, och när han skulle springa tillbaka till oss lyckades han på nått vänster snubbla till och göra en störtdykning i snön.. Han reste på sig och såg riktigt förvånad ut, och vad vi skrattade! Inte lugnade han ner sig för det inte.. Sprang på precis som innan, så helt plötsligt stöp han igen. Ja, han är väl inte känd för att vara varken smart eller smidig! ; ) Det var ett dike fullproppat med snö precis där han stöp, så förmodligen försvann marken under fötterna på honom. Roligt såg det ut iallafall! Vi gick en promenad som sagt och njöt av vädret, kastade bollen lite till Dynamit, men någon ruta blev aldrig uppvallad. Jag glömde helt bort det, och när vi var på väg till bilen för att åka vidare till ett annat ställe och gå en promenad där, ringde mamma för att prata om mat. Så istället styrde vi bilen ditåt!
Hemma hos mamma och pappa stannade vi i flera timmar, drack kaffe och åt mat. Sedan var det dags för hemfärd men jag gjorde ett stopp på vägen och vallade upp en ruta. Där gömde jag hans favoritnalle och bollen, och han kopplade på näsan riktigt bra! Hittade dom snabbt och kom in med dom. Vi hann tyvärr inte med så mycket eftersom det började bli mörkt, men det lilla han fick jobba såg bra ut! Nu ska vi mysa och fortsätta se på melodifestivalen, hoppas alla får en trevlig lördagskväll!

Några bilder från dagen:
(Varför jag envisas med att ha den där spårlinan på vet jag faktiskt inte. Han kommer när jag ropar, och tar kontakt utan att jag ropar, och springer aldrig långt bort eller fram till andra. Men det är bra med en extra säkerhet antar jag!)

Bus med bollen!




Dynis störtdyker!

Uppe på benen igen, liiiite förvånad..

Och IGEN!




Dagens spårträning

Jajemen, idag var det dags för spår igen!! Gick upp tidigt imorse och packade in sakerna i bilen innan vi skulle åka iväg. Dynis var så söt för han tyckte det var alldeles för tidigt, så han gick och la sig igen! Snarkade med tassarna rätt upp i vädret medan jag tog på mig ytterkläderna. Han skulle gärna sova hela dagen om han bara fick..
När jag väl fått in mig och sjusovar-Dynamit i bilen åkte vi hem till en kompis till mig. Gick in och pratade en stund innan jag gick ut och la två spår i skogen bakom hans hus. Och vilken skog det är sen! Perfekt spårskog! Visserligen väldigt mycket rådjur som går där, men det är bara bra med lite störning. Första spåret gick jag helt ifrån mina tidigare principer: det var med andra ord mycket längre än tidigare och inte lika "lätt" som de andra första-spåren jag haft. Vet inte hur långt det blev allt som allt, men det var i ganska svår terräng bl.a. över ett dike och med två vinklar. Som avslut använde jag mig som de senaste gångerna av en halvliters pantflaska. Andra spåret var bland de längsta spåren jag lagt, och vilket spår sen.. Många "S-kurvor" p.g.a träd som var i vägen, och flera vinklar. Dessutom hade rådjuren härjat ganska ordentligt där, så flera gånger gick mitt spår paralellt med deras eller korsade deras. Även här använde jag mig av en tomflaska som avslut.
Efter att jag lagt spåren gick vi in och pratade lite igen innan jag och Dynis tog en promenad före vi skulle ta spåren. Först enbart rastning, sedan körde vi lite lydnad. Belönade först spontankontakt och han var snabbt med på noterna! Körde sedan lite FF, belönade så fort han var i rätt position eftersom han börjat med att ibland hamna lite bakom. Även där förstod han snabbt vad jag var ute efter, duktiga klumpen! Sedan några inkallningar, lite sitt-stanna kvar, ställande under gång, och sedan lite bollkastning och bus!
Därefter gick vi upp mot spåren, och idag var det en riktigt taggad Dynis som fick på sig selen! Han gick ut i första spåret som en dammsugare (jippie!) och spårade på fint i ett bra tempo. Tog bägge vinklarna klockrent och när han kom fram till slutet blev han superstolt över att ha hittat flaskan. Där blev det mys i några minuter och han var så nöjd över sitt "fynd"!
Sedan var det dags för spår nummer två. Jag hade inga som helst förhoppningar eftersom det var såpass "svårt" (för oss!), men han fick upp spåret och början var lika klockren som första spåret. Första vinkeln höll jag emot lite så jag fick se att han verkligen tog den och inte sprang på för fort, men han dammsög den så fint så! Resten av spåret gick lika bra det, han kom bara av sig vid två tillfällen men kom snabbt rätt igen. Första gången hade jag korsat två rådjursspår och han gick iväg två meter i det ena innan han verkade upptäcka att det var fel och vände om och tog rätt igen. Andra gången hände samma sak, men då verkade han tycka att rådjursspåren var rätt spår så jag bröt mot en annan princip jag haft: jag "nejade" honom i spåret. Och inte gick världen under för det! Han bröt direkt och gick tillbaka och spårade vidare i rätt spår!! Ibland är det bra att prata med gamla kompisar man fått upp kontakten med igen, dom ger en nya perspektiv på saker och ting. T.ex. hundträning.. : )
Vid slutet blev det samma sak som i första spåret: en överlycklig Dynamit som skulle visa upp sitt fynd, och sedan mys i ett par minuter. Efter det kopplade jag loss och lät honom springa och leka med bollen på tillbakavägen. En riktig toppendag där allt kändes kanon, det här var länge sen och det var så otroligt skönt!
Min duktiga plump!! ♥

Imorn är planerna en långpromenad och eventuellt spår. Söndag ska vi på kalas hos morfar, nu slipper vi äntligen snart att ha hemlisar för honom! ; )

Senaste månaden..

Ojojoj.. Så seg jag är med att uppdatera! Har skrivit flera inlägg som jag sparat så jag kan skriva färdigt senare under dagen, men det har aldrig blivit av. Lusten har helt enkelt inte funnits, jag får skylla på det..
Nåja, livet rullar på här hemma och vi tränar vidare. Dynamit har inte känts riktigt träningssugen det senaste och det märks att det varit löptider för några av tikarna här omkring. Koncentrationen har inte riktigt infunnit sig, men vi kämpar på! Jag har kört korta pass med enkla saker han redan kan med varierande störning. Vi har kommit lite framåt med spårpinnarna och snart kan vi nog lägga in dem i spåret också. Har inte velat skynda när han inte känts lika fokuserad som vanligt, det får ta den tid det tar!
Spårandet måste vi verkligen ta tag i, det var katastrofalt en dag vi var ute.. La två spår, det första relativt enkelt för att få igång näsan ordentligt och det andra lite längre och med lite svårare underlag. Hade naturligtvis glömt påsen med kamera, snitslar och avsluts-burkar hemma så jag fick ta det jag hade i bilen! En plastpåse fick fungera som snitslar och några pantflaskor fick bli avslut. Gick en promenad och körde lite lydnad innan vi tog spåren, och jag trodde ju det var samma gamla "dammsugar-Dynamit" jag fått med mig ut i skogen men icke.. Första spåret var verkligen katastrof! Hög näsa och verkade absolut inte förstå varför han skulle ner med den i backen. Fick hjälpa honom en hel del på traven och kände att jag blev ganska frustrerad, vad jag än gjorde var allt annat mer intressant! Till slut trillade iaf 25-öringen ner och sista 20 metrarna spårade han på helt okej. Och vilket kalas det blev när han hittade flaskan jag lagt ut som avslut!! Han älskar verkligen pantflaskor, är så stolt och vill visa upp vad han har. Vi har ju haft lite problem med att han inte velat sluta spåra när han kommit fram till slutet så den här gången satte jag mig ner vid honom, myste och kliade, selade av och berömde. När jag gick därifrån märkte jag stor skillnad mot tidigare och ska köra såhär även fortsättningsvis. Även om själva spårandet gick dåligt den här gången så är det ju en fördel om han sedan "bryter" så han inte spårar på vidare efter slutet!
Spår nummer två gick mycket bättre även om det inte var den Dynamit jag är van att se. Två gånger korsade det två stora stigar med mycket fotspår, men jag lät honom försöka fixa det själv och det gjorde han efter att ha fått koncentrera sig ordentligt! Samma sak här vi slutet: rejält med mys och beröm innan vi gick tillbaka till bilen. Första timmen efter att vi åkt därifrån kände jag mig både arg och frsutrerad men sen tänkte jag om och fick lite j*vlaranamma i mig istället. Det här ska vi fixa, vi behöver bara spåra mer kontinuerligt och inte låta det gå så lång tid mellan gångerna! Nu har jag bestämt mig för att spåra åtminstone två gånger i veckan, jag tycker ju egentligen att det är superskoj och vill verkligen utvecklas med honom för han har ju definitivt potential! Eventuellt blir det en spårkurs i vår, annars tar vi det till hösten. Om någon mer än jag är sugen på att spåra är det bara att hänga på! : )  På fredag har jag iallafall bestämt att spåra hemma hos en kompis, och gillar jag markerna där får jag vara där hur mycket jag vill!
Spårat har vi som sagt gjort, även kört några mindre lydnadspass. Utöver det har det blivit måååånga långpromenader i det härliga vädret! Min mamma har varit sjukskriven under några veckor och blev tillsagd att röra på sig så mycket som möjligt. Därför tog vi om dagarna en långpromenad på förmiddagen, sedan lunch och kaffe innan vi tog en långpromenad på eftermiddagen igen. Minst tre-fyra timmar per dag har vi varit ute och gått, helt underbart! Hon har även hjälpt mig lite med lösrullarna till söket och det har funkat kanon för plumpen! Inga problem alls för honom, även om vi nu bara kört på väldigt korta avstånd. Är just nu i valet och kvalet om jag ska träna sök eller köra vidare med bara spår ett litet tag tills det verkligen sitter ordentligt. Spår är ju det som ligger mig varmast om hjärtat och det jag vill lägga mest energi på, men förmodligen blir det sök också. Jaja, vi får se helt enkelt!
Tyvärr inga bilder att visa från de senaste veckorna eftersom antingen min kamera eller också min dator fått krupp och vill inte "connecta" med varann..

Vad har mer hänt? Jo! Jag har ju besiktat min bil!! Bytte två hjullager och ett stag och fixade lite med handbromsen innan, så skulle jag ju inte få några tvåor på det iaf! Var lagomt nervös när jag åkte dit, och buden innan var många om hur många tvåor jag skulle få. Själv var jag värst och sa 10; lika bra att ta i så blir man ju inte så besviken om man nu skulle få många! Naturligtvis lyckades jag få den grinigaste av dom alla, så redan där trodde jag det var dödsdömt. Att han gapskrattade när han såg mätarställningen gjorde ju inte saken bättre.. Men! Trots att han bankade och slog och drog i varenda grej på hela bilen så hittade han inte ett endaste fel! Jag var mäkta stolt efteråt när jag kunde visa upp blankt papper, inte ens en anmärkning fick jag.. Min härliga gamla skruttbil! : )
Glädjen var inte så långvarig däremot, i förrgår natt fick jag tydligen besök av nån som inte förstår "mitt är inte ditt". Men men, det är en liten stad och det kommer nog snart fram vem det är om det är nån härifrån! Jag har mina aningar..

I måndags var jag och syrran ute på en härlig långpromenad. Plumpen var överlycklig över att hon följde med, och jag med såklart! Tog på linan "just in case", jag såg färsk rådjursbajs och väldigt mycket spår, och jag vet ärligt talat inte hur han reagerar när han är lös. I koppel har han hoppat till om det hoppat fram ett som det gör ibland på vår kvällsrunda, men inte reagerat så mycket mer sen utan bara verkat nyfiken. Men det är ju som sagt kopplad! Så han fick ha linan och hålla sig nära oss, och jag varken behövde eller tog i linan "obefogat" en endaste gång! Kastade lite boll till honom och körde några uppletanden, men annars var vi bara ute och njöt. Eller ja, jag var ju "tvungen" att köra lite FF och några lägganden+ställanden under gång medan syrran stannade och tog kort på nånting!

Några av alla bilder syrran tog:













Hmm, är det nått mer som hänt då? Jo, förresten! Dynamit har för första gången snott från bordet (ett äpple ur fruktskålen han smet iväg och käkade upp..). Han har också visat tydligt att tvåmeters snögubbar är läskiga grejer som man kan boffa på, bakom mattes rygg.. Han har blivit en riktig myspropp som gärna sitter och myser en lång stund när man kommer in och blir torkad om tassarna, det hade han inte tid med förr, då skulle torkningen gå fort! Nått mer kommer jag inte på just nu, jag får helt enkelt blogga lite oftare så jag kommer ihåg alla små roliga grejer han har för sig när jag ska skriva om dom!
RSS 2.0