ConvictionsDynamit & Gyllene Mix Fixa Ferrari -

Long time, no see

Nu har jag äntligen fått tummen ur!! Eller rättare sagt: lust att skriva några rader här.. Vi mår iallafall finfint och har hunnit med en del sen förra inlägget, tar bara de största grejerna och det jag minns:

* Dynis har kastrerats
Vad jag märker har det bara gjort honom gott och jag är jättenöjd. Det enda "negativa" är väl att jag inte gjorde det tidigare! ;) Han blev ordentligt svullen och blå och vi fick ta det lugnt läääänge, helt enligt instruktionerna från vet. Nu är det bara en liten, liten kula kvar och han kan äntligen få utlopp för all sin överskottsenergi! Dynis har alltså fått ta det lugnt väldigt länge så vi har i princip bara myst här hemma...



Liten bild på hur det såg ut två dagar efter op.

* Jag och Fixa har varit på valpträff
17:e april gick den av stapeln nere i Småland hos goa Catherine, 9 av 10 valpar dök upp. Plus Raste, så kul att få träffa honom!! :D Var en superhärlig dag som innehöll ett bord fullproppat med god fika, trevligt sällskap och massvis med ny (för mig) kunskap inom jakten. Valparna fick testa både tinad fågel och kanin. Jag och Fixa åkte till Småland redan på fredagen så tyvärr var både hon och jag väldigt trötta på lördagen.. Fixa ville mest av allt ligga vid mina fötter och sova; inte hämta varken vilt eller dummy. Men det gjorde inget för det var så kul att få spendera längre tid ihop med Catherine och hennes härliga flock! :) Nästa gång lovar jag att ta med hästtransporten, nu har jag ju t.o.m en trädgård att låta dom bo i! ;) Hihi, nejdå Catherine. Skojar lite bara! ;)


Kontaktövning: Jag och Fixa går slalom, Ulrika och Emser har fin kontakt


Lyssnar och lär i skogen


Såhär "berörd" var Fixa när vi brände av några skott












9 av 10 valpar plus mamma Sarek och pappa Raste!

* Vi har tränat såklart!!
Två gånger har vi träffat Emma och det har varit preciiiiis lika roligt som alltid! :) En av gångerna fick jag hjälp med lite jaktträning, det var dagen efter valpträffen. Eftersom Fixa var så trött samma dag kände jag att jag ville testa av för att se så det verkligen var tröttheten som gjorde att hon inte ville använda näsan eller hämta in nått. Och det var det.. ;) Den andra körde vi årets första agilitypass. Tyvärr ett väldigt kort men det var fartfyllt och sååå skoj! :) Dynis flög som en BC genom tunnlarna och över hindren.. ;) Haha, kanske inte riktigt men hans glädje var det åtminstone inga fel på! Efteråt tränade vi lite lydnad med bra resultat, det får vi göra om SNART igen!





* Jag och Fixa har börjat unghundskurs
Japp, i måndags började vi på unghundskursen! Det verkar va ett härligt gäng med en blandad kompott av hundraser, jag tror vi kommer ha kul ihop! Bl.a. är det med en tjej med en Golden-hane på 8 månader (kul att kunna diskutera jakt och rasen!) och en tjej med en miniatyr-bullterrier... Vilken gosig liten tik!! Henne skulle jag enkelt kunna kidnappa med mig hem.. ;)

* Vi har spårat
Fixa har gått sina första två personspår och det gick som en dans.. Vilken tös jag har här hemma!! Dynis är ju född spårhund; nu är det bara de där apporterna vi ska få ordning på..

* Jag har haft finbesök av tjejerna från Gävle
Ja, nu har jag äntligen träffat dom jag pratar mest med när det krånglar på jobbet! Vi slog på stort och tog en helkväll på Tuppen. Vågar inte tänka på vad notan hamnade på men det var iaf femsiffrigt.. Den tog chefen hand om! ;) Dagen efter var riiiiktigt seg, ingen hundträning den dan inte...


Trötta vovvar!


Dynis solar


Udda sovställe...


Glad Påsk!! I... efterskott?? ...förskott?? ;)


Jag har börjat pilla med en ny design också!! Hojta till om nått krånglar/ser konstigt ut så försöker jag rätta till det. Nu blir det ut i regnet, hej hopp!!

Ursäkta röran...

Vi bygger om!!

STOR uppdatering kommer förhoppningsvis snart. Jag håller på och försöker hitta tillbaka till blogglusten men vi lever och mår prima iaf!
RSS 2.0