ConvictionsDynamit & Gyllene Mix Fixa Ferrari -

Design och stadsrunda

Igår började jag på mitt sommarjobb! Som vanligt så är jag på pappersbruket här i stan och terroriserar alla "stackars" gubbar.. Just nu är det jättemycket att göra eftersom det ska vara stopp nästa vecka med hundratals inhyrda arbetare, och det lär bli kaos då precis som alla föregående år. Dock hann jag med att snabbkika på bloggen på lunchen, och jisses så den såg ut! Jag har 17" skärm på min dator, och tydligen blir det stor skillnad när man ser designen på en 19" skärm. Headern flöt ut över hela sidan, menyn hade hoppat längst ner och allt såg ut som hej kom och hjälp mig.. Jag ska fixa det så det ser bra ut för er som har 19" också, men än så länge får det se ut som det gör! Det är så mycket pill att det får vänta ett tag till..

Igår var jag och Dynis och miljötränade på stan, och han var precis som vanligt. Superglad över att det är så mycket folk och ska "bröta" sig fram. Han blir så otroligt glad att han liksom inte kan hejda sig, och sedan blir han lite frustrerad över att alla inte kommer fram till honom. "Här är jag, titta på mig!! Gud va coolt med så mycket folk!!" verkar han tänka. Fick han skulle han dra igång ett stort bus-kalas mitt på stan och alla runt omkring är välkomna!
Jag stod dock på mig och vi satt en stund vid älven och tittade på änder, folk och bilar. En och annan hund gick förbi, och han tog det hela med ro. På slutet låg han på rygg och småslumrade i mitt knä, ett stort steg framåt! Jag hade med mig lite gotta i en påse, så det sista vi gjorde innan vi gick vidare var att träna lite fot på torget bland allt folk. Han var helt fokuserad på mig och gick jättefint vid min sida. Då var jag stolt kan jag lova!
På hemvägen blev vi utskällda av en schäfer som satt i en bil, men det rörde inte Dynamit i ryggen. Hela bilen gungade och hunden såg inte särskilt glad ut, men Dynis gick så fint och strosade. Jag hörde några tanter säga att det var en duktig hund som struntade i "den skällande besten i bilen", och då får jag säga att min näsa höjdes någon centimeter närmare himlen. En jättelyckad dag med min lilla klump! Nu har jag bestämt att det blir många fler promenader nere på stan och bland allt folk. Då slipper han dessa förväntningar till slut och kommer förhoppningsvis bli mycket lugnare. Skam den som ger sig!

Imorgon ska vi eventuellt till klubben och träna, det beror på om jag hittar någon bil att låna. Annars får vi ta ett litet pass på gräsmattan här utanför. Jag utnyttjar min träningslust till max!

Gårdagens träning

Jag hann aldrig med att spåra i fredags, så igår var jag jättesugen på att träna lite! Efter regnet som kom packade jag träningsväskan och åkte till klubben för ett lydnadspass.
Dynamit var lite överallt i sina tankar, förutom på just klubben då förstås. Det skulle luktas och tittas överallt och jag blev riktigt irriterad till slut. Tog tag i honom ordentligt och visade att jag inte tolererade sånt, och då gick det genast mycket bättre! Körde lite fritt följ, ställande under gång och läggande under gång, inkallning och inkallning med ställande. Vi var ensamma på klubben så det var perfekt att träna på detta då när vi inte tränat så mycket på det än, absolut inte med störningar, så det räckte med alla nya dofter på klubben.
När vi håller på och tränar som bäst kommer det en gubbe med en lös hund som naturligtvis springer rätt ut på planen och mot mig och Dynamit. Hunden, en tik, sätter sig och kissar så fint precis framför Dynamit och är VÄLDIGT kärvänlig mot honom. Gubben ropade några gånger på henne, lite halvengagerat, men hon brydde sig inte om honom för fem öre. Själv hade jag fullt sjå med att få henne bort från Dynamit, och när jag sa till ägaren att han nog skulle ha bättre koll på henne och hålla henne kopplad eftersom hon springer fram till andra hundar förklarade han det med att hon löper just nu och inte är sig själv.. Ibland undrar man om de har något över huvud taget innanför pannbenet.
När han efter många om och men hade kopplat sin hund och fått med henne bort var Dynamit jättesplittrad igen. Jag "tvingade" honom att ta kontakt, och vi avslutade med hopp över hinder. Det tycker han är så roligt, så det blev en bra avslutning.
Efter det packade vi in oss i bilen igen, men jag var sugen på lite mer träning. Jag tittade i väskan och hade som tur var spårselen och linan med så då åkte jag bort och la två spår. Ett jättekort med mycket gotta, och ett längre med en vinkel. Använde mig av burkar med foder och korv som avslut.
Liggtiden blev inte så lång som jag egentligen velat. Ägaren till bilen ringde och funderade var jag tagit vägen med hans pärla (jag var bara en timme sen) så jag kände mig lite stressad. Det märktes på Dynamit när han tog spåren att de "flöt ut" men han tog dem trots det galant! Han spårade på bra i behagligt tempo och var noggrann, inga problem alls med vinkeln och var superlycklig när han kom till slutet och allt gotta.

Trots att vi körde både lydnad och spår igår måste jag säga att jag inte var riktigt nöjd, och hade kunnat köra ett lydnadspass till utan problem. Vi får se vad vi hinner med idag, förhoppningsvis blir det lite lydnad idag också! Dynamit är en riktig buse just nu, så det märks att han behöver all hjärngympa han kan få. Och jag, jag är så träningssugen att jag går sönder snart!

Inga bilder som vanligt, jag glömde både kameran och ta-kort-lusten hemma. Jag får nog anställa en fotograf till våra träningar!

Äntligen spår!

Jisses vilket väder vi haft senaste tiden! Det har varit olidligt varmt, både jag och Dynamit har legat helt utslagna under våra fläktar hela tiden. På kvällarna har vi tagit några långpromenader och kämpat med alla mygg och knott, det är ungefär så mycket som vi har orkat aktiverat oss. De senaste dagarna har däremot graderna sjunkit lite så idag åkte vi ut och spårade, det var verkligen på tiden!
Vid tvåtiden åkte jag iväg och la tre spår till klumpen. Ett ganska kort med mycket korv. Inga vinklar eller liknande, bara rakt fram så han skulle förstå "vad vi sysslade med ute i skogen".
Det andra la jag också ganska mycket korv i, men det var längre och med en vinkel. Lite krångligare terräng.
Det tredje var det svåraste för dagen; mycket glesare mellan korvbitarna, en vinkel och betydligt svårare terräng. Jag har svårt att uppskatta hur långt det blev, men det kändes åtminstone som jag gick i en evighet..
Efter det åkte jag tillbaka till stan och pysslade lite innan vi åkte ut och tog spåren. Jag hade inga som helst förväntningar för hur det skulle gå, det var trots allt jättelänge sen vi spårade sist. Det får gå som det går var min inställning, men ack vad jag bedrog mig! Direkt jag kopplade fast linan och gick mot första spåret blev han heltänd, det märktes att han mindes vad som förväntades av honom! Han aktiverade "dammsugarnosen" direkt och spårade på i bra tempo. Slarvade lite i början, men saktade ner tempot ganska snabbt och blev då mer noggrann.
Andra gick lika bra det. Han tappade bort spåret en gång, men hittade det nästan direkt. Vinkeln tog han klockrent och när vi kom till slutet var det gamla hederliga Dynis som kom fram: den Dynis som inte vill sluta spåra över huvud taget..
Tredje spåret flöt på lika bra, inga konstigheter alls med vinkeln. Nu märktes det att han verkligen arbetade ordentligt och han spårade på i ett perfekt tempo. Han kämpade lite vid ett ställe, men det tror jag berodde på en hög färsk rådjursspillning som låg nästan mitt i spåret. Men korv och lukten av matte är betydligt bättre tyckte han tydligen, för han struntade i högen och fortsatte istället spåra. Min lilla klump!
Efter att vi var färdiga var det en överlycklig matte som lastade in allt i bilen igen, och sedan åkte vi och tog ett välbehövligt dopp lite längre bort. Jag avstod dock idag, det kändes inte så frestande att hoppa i det kalla vattnet.. Dynis däremot plaskade som en galning och simmade runt. Han har minsann blivit en riktig badtok!

Imorgon är det skolavslutning och jag är bjuden på studentmottagning. Jag får se om jag hinner åka iväg tidigt imorgon och lägga några spår, förhoppningsvis hinner vi med att spåra imorgon också innan jag måste iväg. Nu är jag heltaggad på att börja träna ordentligt igen!

Valpträff och utställning

Oj, nu har jag en del att uppdatera om.. Jag skyller på värmen, med så fint väder vi haft det senaste har jag liksom inte haft tid att sitta inne!

Vi börjar med förra helgen, då vår valpträff gick av stapeln. Av åtta valpar var det fyra som kom, tyvärr hade de andra förhinder och kunde inte komma då de hade andra saker inbokade sedan länge. Men vi fyra vi som kom, vi hade en toppenhelg!
Lördagen började med en fika hemma hos Heidi och Andreas i Svanskog, med Heidi's ljuvliga kladdkaka. Jag säger då det, den kvinnan är en Gud inom matlagning.. Efter det packade vi ner träningsgrejerna och begav oss till skolgården för lydnadsträning. Dynamit var supertrött och orkade absolut inte tänka eller koncentrera sig, värmen tar knäcken på honom. Han var ofokuserad och ville nog mest sitta under sitt träd och bli kliad på magen.
Heidi körde igenom oss valpköpare med våra hundar i lydnadsklass ett, och för mig och Dynamit gick det väl "sådär". Jag skyller återigen på värmen, och vi vill absolut ha revansch en svalare dag!
Vi avslutade träningen med en platsliggning. Dynamit låg still jättelänge och var superduktig, det var första gången vi testade platsliggning ihop med andra hundar. Jag gick fram och belönade honom, då måste det gått åtminstone någon minut, men efter det var det precis som han tyckte det fick räcka. Då tog han ett race och skulle hälsa på brorsan Dexter istället.

Dynamit:





















Dundra:







Dexter:









Alfons:







Lite blandade bilder:

Lucky Luke tycker om att bada i ler-diken:



Tjocka mormor Tweed mådde gott i skuggan:



Emma tränade lite med duktiga Heavy: (Ut med er i ettan nu, hörru!)



Fina Diva myste med barnen:



Andreas myste med snyggingen Skillet istället:



Sedan blev han sugen på att träna med Dynamit, och jag lämnade villigt över kopplet! :





Heidi tränade lite med Xtra, och jag blev lika imponerad som vanligt:











Efter att vi var färdiga packade vi ihop oss och begav oss till sjön så hundarna fick svalka sig lite. Alfons var som en riktig fisk i vattnet och skulle nog kunnat simma hela sommaren utan att gå upp. Han var så glad i vatten att Andreas slutligen fick hämta honom, bokstavligt talat..
Dynamit har varit lite småmesig i vattnet och inte vågat simma ordentligt. Nu när mamma Xtra var med var det däremot en annan femma! Hon simmade så fint in mot land för att "hämta" honom, och till slut vågade han sig på att simma! Det syntes att han njöt av att få simma runt med mamma i godan ro.
Och Dexter, vilken badgalning! Han skulle till varje pris äta upp allt vatten och det syntes att han tyckte det var superkul att få bada och härja.

Lite badbilder:

Fisken Alfons:





Feglorten Dynamit (som vågade med mammas hjälp):







Badgalningen Dexter:










När hundarna var nöjda gick vi hem till Andreas och Heidi igen och tände grillen. Hundarna sov så gott under tiden som vi åt och drack gott, skvallrade och skrattade, och hade trevligt. Vilka uppfödare man har, och så härliga alla ägare är till de andra hundarna i kullen. En riktig toppenkväll! Jag är så glad över de vänner jag fått "på köpet" efter att Dynamit blev min, ni är guld värda..
Jag fick dricka Cola under kvällen, eftersom jag var tvungen att köra hem senare på kvällen. Trots det lyckades barnen få mig till att hoppa studsmatta med dem, och så roligt det var! Barnen Herou är verkligen riktiga guldklimpar, och jag trivs super som "lektanten Linda". Någon tog t.o.m kort på spektaklet, så bildbevis finns inför framtiden..





Familjen Herou har ingen häst, men vad gör väl det?! Supersöta Engla charmar alla hon möter!





Söndagen var det tidigt upp då vi skulle på en inofficiell utställning i Åmål. Solen stod lika högt den dagen, och det var olidligt hett. Dynamit började med att skälla till lite för att tala om för att alla att han hade anlänt. Man ser på hela honom att han mest av allt skulle vilja röja järnet med alla hundar han ser, det finns inget annat än busa i skallen på honom tror jag! Jag fick hjälp med att bära mina saker, och vi försökte leta upp en plats med skugga. Vi fick tillåtelse att tränga in oss vid en vägg till ett utställningstält, och fick låna en del av tältet till att göra ett tak över Dynamit och det var verkligen toppen. Så snällt! Sedan låg han i godan ro och myste i sin bur, medan han spanade lite på alla fina hundar som gick förbi.
Andreas hade med Skillet som miljöträning för honom, och han och Dynamit låg tio centimeter ifrån varandra. De nosade lite på varandra genom burgallret, men verkade inte bry sig nämnvärt om varandra. Kul att se att de båda tar varandra med ro, det är kanon. Det går knappast att släppa ihop dem hur som helst, det kan ju sluta i katastrof, men så länge de kan ligga bredvid varandra och strunta i varandra är jag nöjd. Det bådar gott, eftersom jag förhoppningsvis kommer "bo" hos familjen Herou i sommar på kvällarna och träna en sjujäkla massa lydnad! Då vill man inte ha en hane som är galen för att det är en annan femtio meter bort.
Efter en stund i värmen var det dags för oss att entra ringen, och det gick som det gick.. Både jag och Dynamit var någon helt annanstans än i Hanebol på hundutställning, så det var inte direkt någon succé vi gjorde. Vi fick åtminstone en 1:a i kvalitet och ett HP, kom tvåa i konkurrensen. Brorsan Alfons slog oss och tog sig vidare.
När de skulle göra upp om BIR och BIM vette tusan vad som hände. Emma och Dundra, Nicole och Alfons fick möta en till hund, en tik från valpklassen. Dundra skulle ju egentligen mött tiken innan BIR och BIM, men de visste nog inte riktigt vad de sysslade med. Valpen blev BIR, och då blev det istället ingen BIM-rosett utdelad. Till slut fick de gå och säga till att de gjort fel så Nicole fick sin rosett.
Efter det skulle vi delta i avelsklass eftersom vi var fyra valpar med på utställningen. De andra tvekade eftersom valparna som var där inte direkt liknar varandra i utseeende, det finns andra i kullen som är mycket mer homogena. Till slut ställde vi dock upp, bara som en kul grej. Då tyckte däremot några av hundarna att det fick vara bra för idag! Dynamit satte sig och fick sedan något busryck, Dexter la sig ner för att demonstrera hur trött han var.. Ja, man märkte som sagt att hundarna tyckte det var alldeles för varmt för att stå stilla och se snygga ut! Domaren tyckte dock att det var fina valpar och vi fick en 1:a i kvalitet, även om ingen "är i tikens (Xtras) klass" som han så fint sa.
Det var inte direkt någon toppen-dag för mig och Dynis resultatmässigt sett, men jag är supernöjd med honom ändå. Han skötte sig kanonbra och tog allt med ro, precis som det ska vara!
 






















Efter utställningen hade Emma och Marcus bestämt sig för att åka iväg med hundarna för att låta dem bada och svalka av sig, och när de frågade om vi ville följa med nappade vi direkt! Emma gick i och badade, och Dynamit såg ut som en kung när han fick bada med henne. För honom är nog Emma "den där tjejen som hittar på så roliga saker", både bad och agility under samma vecka, och han blir jätteglad så fort han ser henne. Så roligt att se!

När Dynamit svalkat av sig och badat färdigt var det äntligen dags för hemfärd, och vi sov väldigt gott den natten kan jag lova..

Alla bilder är copyright: Heidi Herou och får ej användas utan hennes tillåtelse!



I söndags
 var det dags för internationell utställning i Vänersborg. Jag anmälde inte Dynis eftersom jag inte visste hur det skulle gå med körkortet, och när anmälningstiden gick ut var jag så trött på att behöva "tigga" om skjuts överallt. Därför struntade jag i att anmäla oss dit, men följde däremot med Emma och Marcus igår och kikade! Dynamit fick stanna hemma eftersom det var så varmt, han hade det mycket bättre hemma i Säffle än att sitta i den olidliga värmen på utställningen..
Dundra skulle alltså ställas och det skulle även Skillet, så två hundar hade jag åtminstone att heja på!
Solen gassade på som bara den, och de flesta hundar blev ganska trötta p.g.a värmen. Dock gick det kanon-bra i ringen för bägge snyggingarna!
När vi kom var Staffarna inne i ringen, och så härliga de såg ut! Vissa av dem var riktigt snygga, sådana där som man får lust att smyga ner i väskan och springa hem med..
Sedan var det då dags för Amstaffarna, och det var väldigt spännande där ett tag. Precis innan Dundra skulle in i ringen blev det bestämt att Adrian skulle ställa Dundra, istället för Emma, och det var en något splittrad dam som klev in i ringen. Hon letade efter "mamma Emma" hela tiden och undrade nog vad det var för någon som tog med henne in i ringen och bort från sin matte. Däremot gick det kanonbra och hon fick en 1:a i kvalitet och ett HP! I konkurrensen kom hon 2:a.

Hur gick det för Skillet då? Jösses säger jag bara, vilken kille.. Hans första utställning och den slutade med CK, Cert, Cacib och BIR!! Den killen kommer gå långt!!

Efter dessa fina resultat gick vi en sväng och kikade bland alla koppel som fanns till försäljning, jag var tvungen att köpa ett till Dynis. Som tur var hittade jag äntligen ett som jag tror kommer bli kanon, det återstår att se när vi kommer iväg nästa gång.
Det var en samling nöjda hundar och ägare som åkte hemåt igen, och det ska bli kul att följa dem bägge i deras karriärer!



Bilden är lånad av Heidi och Andreas Herou, kennel Convictions, och är klickbar. Så klicka på den för att se fler bilder från dagen!
RSS 2.0