ConvictionsDynamit & Gyllene Mix Fixa Ferrari -

Tiden den går och går...

Herregud... Det här inlägget skrev jag alltså för EN MÅNAD sen, men har inte publicerat det än.. Jag tror jag har lite för mycket att pyssla med om dagarna, jag har ju knappt ens tid att kolla FB längre. DÅ är det illa!! ;) Är det öht nån som läser här? Annars kanske man skulle lägga ner..
Lite av det jag skrivit stämmer inte längre, tex så har det blivit vinter istället för höst, vi har tränat tricks så svetten yrt (måste ju impa på farmor när hon kommer upp och firar jul och träffar hundarna för första gången!! Undrar vad hon tycker om Fixas nya: dra upp läpparna och visa tänderna... ;D ) och hästen jag skriver om har jag ridit ett tag nu.. Faktiskt har det blivit väldigt mycket hästeri den senaste tiden pga diverse omständigheter, men jag är supernöjd när jag kan hjälpa till och ställer mer än gärna upp när jag kan!! Jaja, här kommer inlägget iaf, något försenat som sagt och utan resten av bilderna jag hade tänkt lägga in!! (Dom har jag ju glömt vilka dom va, hahahahaha.... SUCK!!)

-------------------------------------------------------------------------

Ja, dags för en snabb update igen! Här hemma händer det MASSOR känns det som så jag har knappt tid att varken sova eller blogga... Idag fick jag äntligen tid över att sitta här en liten stund! :)

Livet rullar på och hösten har kommit hit, blä! Just idag är det riktigt höst-väder med regn, blåst och massa mörker. Vi fick några centimeter snö som tyvärr inte fick ligga kvar särskilt länge så just nu hoppas jag på: mera snö som får ligga kvar den här gången!! Blir både ljusare och mysigare med snö tycker jag.

Sen förra gången jag uppdaterade har jag varit en sväng i Malmö igen (en riktig myshelg, fniss!!) och då fick hundarna bo på Sjöbyns Hundpensionat. Det pensionatet kan jag varmt rekommendera!! De hade enligt personalen skött sig ypperligt och verkade trivas prima. De tar emot alla raser och blandraser och hade definitivt inget emot att Dynis är en Amstaff, nått som tyvärr andra pensionat har.. Det bästa var att det var två ganska lortiga hundar jag fick hem! Ja, att de var lortiga var väl inte positivt egentligen men de hade fått springa lösa i den stora inhägnaden och lekt och busat varenda dag, så därför var de leriga. "Skitiga hundar är lyckliga hundar" :)

Det brann i Malmö..


Och där det brinner finns det BRANDMÄN!! ;)


GYROS!! :)


Utsikt över Danmark





 
Vi har också spårat en hel del, personspår, nått jag tyvärr tappade lusten för ett bra tag. Dynis är verkligen född till att spåra.. Det var länge sen vi spårade personspår, han har fått gå viltspår det sista, men det var inga problem!! Varenda gång har jag tänkt ut nya svårigheter och försökt klura så mycket jag kan, men det finns inget som är för svårt för Plumpen.. Vilken nos den killen har!! Det syns verkligen att han gillar det och gör allt han kan, så vi fortsätter såklart med det för aktiverings skull.
Fixa är lika duktig hon men blir "något" ivrig om herr D fått komma ut före henne. Tyvärr är jag en så elak matte så om hon inte tar det lugnt och varvar ner sig och koncentrerar sig så får hon inte jobba. Stackars Fixa!! ;) Jag vill ha det lugnt både i spåret och på väg TILL spåret så det är jag väldigt hård med. När hon väl knäpper på nosen så har hon däremot inga problem och kommer snabbt in med pinnarna. Hon är så enkel på vissa sätt (enormt svår på andra) och har en enorm vilja att vara till lags, hon är skitrolig att jobba med rent ut sagt! :)
Med Fixa och Dynis har jag jobbat med två HELT olika sätt när det gäller träning, även när det kommer till spår. Det vette tusan om man blir klokare när man blir äldre men man får iaf massvis av nya konstiga idéer! ;) Med Fixa har jag fokuserat mycket mer på spårpinnarna och lagt stort värde i att hitta och komma med dom. Mycket beror det säkert på att jag haft problem med dom med Dynis som tycker att pinnar är bara till för att antingen smula sönder eller också springa över.. ;) Det verkar som att jag tänkt rätt för hittills har det gått framåt varje gång och det ska bli kul att fortsätta klura över hur jag ska gå framåt i träningen! Jäkligt skoj när det verkar som att man tänkt rätt helt på egen hand, hahahaha!! ;) 

Off we go!






Dynis hälsar att det är manligt med lila sele och rosa spårlina... ;) Hahaha!! Hans sele är puts väck borta (nån som lånat den av mig?? som vill ge sig till känna??) och hans sele ett enda virrvarr så han fick låna Fixas grejer.. Nu har han fått en ny fin BLÅ sele!! ;)


Selen ska på och matte är såååå seg tycker Fixa..


Pinne hittad och avlämnad till matten! :)


Bärplockare är tydligen också törstiga! ;)


Fixan är en fin liten skit! ♥


Skogens guld


Nöjda efter dagens spårträning!


Fixa är så nöjd med dagens träningspass att det lyser i ögonen! ;)


Haha!!


Lydnad har vi naturligtvis också tränat men jag får nog säga att vi har legat på latsidan med ALL träning det sista.. Har blivit en del tricks inomhus men inte mycket mer.. Vi har naturligtvis träffat träningskompisar som vi tränat några pass lydnad och lagt spår ihop med, och vi har tränat lite på egen hand, men mestadels har hundarna fått roa sig med godissök och uppletande på prommisarna. Annars har dom fått "bara vara". Det märks att det kryper i skinnet på Fixa och det räcker med att jag säger fot för att hon ska explodera, men hon är ju trots allt bara drygt ett år: vi hinner!! ;) Det får va lite lugnt på träningsfronten nu tills jag hittar tillbaka till gnistan igen, jag vet vad det beror på att lusten snart kommer tillbaka igen! :)

Fixa har ju blivit ett år också!! :) Jösses va fort tiden har gått.. Minns det som igår, den där dagen på jobbet när jag såg att jag fått ett mess på telefonen "Kan jag ringa?". Det var från härliga Catherine och jag undrade först vad hon ville för Sarek skulle ju inte valpa förrän tidigast till helgen. Sen fantiserade jag lite och var så bombsäker på att hon skulle säga att Sarek redan valpat och att det tyvärr inte fanns nån tik till mig.. Därför trodde jag ju att jag redan visste vad hon skulle säga och blev inte LITE chockad när hon talade om att det kommit hela sju tikar och att en troligtvis skulle flytta till Säffle! Den dagen gick det lätt att jobba, gick och nynnade på "Genom eld och vatten" hela eftermiddagen!! ;)
Ångrar verkligen inte mitt beslut om varken Golden som ras eller Catherine som uppfödare, Fixa passar mig som handen i handsken och förgyller mitt liv! Jag tror vi har många roliga år framför oss, tänk om man kunde se in i framtiden... ;)

Liten FixaPixa :)


Annars då? Jo just det, jag har börjat rida igen! :) En kille på jobbet frågade om jag ville hjälpa hans sambo med en av hennes hästar eftersom tiden tyvärr inte räcker till så jag testar en månad nu först och ser hur vi funkar ihop. För er andra hästintresserade kan jag berätta att det är ett sexårigt sto, korsning, inte så mycket riden eller utbildad men om jag vill finns möjligheten både att rida för instruktör och att flytta henne till annat stall med ridhus (och därmed mer möjligheter). Just nu lär vi bara känna varandra och jag tycker det verkar bli bra, ska bli himla spännande! :) Va lite smånervös första gången jag skulle sitta upp; det var nämligen bara tjejen som äger henne som nånsin suttit på henne förut.. Men hon är genomsnäll! Lite mage som ska bort såklart, hon har stått ett tag, men det funkar perfekt för mig som också behöver fixa muskler, hahaha!! Kan erkänna att det kändes första gången jag ridit: det är ENORM skillnad på att åka och att RIDA! ;)

Och det passade ju ypperligt att jag börjat rida igen! Då kanske jag hinner fixa schyssta muskler till nästa vinter: då tar vi flyget till Thailand/Malaysia och mår gott där på stranden i tre veckor... ;) LÄNGTAR!!

Hej hopp tills nästa gång vi ses!!
RSS 2.0