ConvictionsDynamit & Gyllene Mix Fixa Ferrari -

Trasig klo och veterinärbesök

Nu får det vara dags för en uppdatering igen tror jag! Har varit dött på blogg-fronten den senaste tiden men det beror helt enkelt på att jag inte haft något att skriva om. Dagarna har gått åt till att plugga, plugga och åter plugga. Vi har haft otroligt mycket tentor och case och jag längtar tills jag äntligen får sommarlov!!
Jag har börjat ta tag i körkortet också, så även det har tagit mycket av min tid. Det enda som återstår nu är uppkörningen, och det är inte långt kvar till den nu..

Både jag och Dynamit har haft en liten svacka träningsmässigt så vi har bara kört korta pass. Mycket inkallningar och fritt följ, lite ställande under gång och läggande under gång. Apporten har vi också tränat lite grann med och det verkar släppa en hel del faktiskt.
Två spår har vi tagit, bägge med gott resultat. Nu är det dags att introducera spårpinnarna för honom tror jag, men det får bli träning hemma med dem först!
Annars har vi bara njutit av promenader i det fina, varma vädret. Dynamit har sprungit i långlina mestadels av tiden och njutit av "friheten", varvat med en hel del bad. De timmar vi spenderat hemma har han legat på balkongen i solen och gottat sig, han är verkligen en soldyrkare!

I måndags eftermiddag/kväll var vi som vanligt ute och gick, den här gången nere vid Flå'. Hade honom i spårlinan som vanligt när vi går där och han sprang och busade. Vi kikade på alla båtar som sjösattes och folk som grejade i båthusen. När han sprang som bäst märkte jag inget men när jag kallade in honom för att koppla honom med det vanliga kopplet såg jag att ena klon såg konstig ut. Kikade lite närmare och upptäckte att halva klon blivit delad rätt av, från höger till vänster.
Vi åkte hem och när jag tittade efter i bättre ljus såg jag att det blött en del och att det bildats en samling med blod och smuts mellan "gliporna". Jag gjorde rent så gott jag kunde och väntade till tisdag morgon för att ringa vetten.
Naturligtvis ringde jag för sent så alla tider var uppbokade samma dag, så jag förklarade hur det låg till och hur det såg ut. Eftersom det inte såg farligt ut bestämde vi att det skulle gå bra att avvakta till idag och åka in då. Dynamit hade ju inte ont av den, han varken haltade eller brydde sig nämnvärt då jag "petade" på den, och det verkade inte bli sämre om jag endast tog korta, lugna promenader.
Idag åkte vi då in så de fick titta på den. Dynamit visade sig från sin allra bästa sida och charmade hela personalen, min lilla plump! Inte ens en katt som låg två meter bort var han intresserad av. När veterinären undersökte honom märktes det däremot att han hade ont, han tjöt så jag trodde trumhinnorna skulle spricka. Det hindrade honom dock inte från att ge veterinären både en och två pussar under tiden hon kände och klämde, han är så lustig!
Det bestämdes ganska fort att han behövde lugnande och smärtstillande och att en del av klon behövde klippas bort. Från början såg det inte så farligt ut tyckte veterinären, men när hon började klippa i den såg hon att det var värre än hon trott och att det var bra att jag åkt in med honom. Speciellt med tanke på alla bakterier som gror i den här värmen.
Hon klippte bort det trasiga och fixade till så det blev snyggt och lade sedan ett bandage. Då kunde jag äntligen börja titta igen, jag har så ont av blod och sprutor! Och det rann så mycket blod att jag blev faktiskt lite yr där ett tag.. *fniss*
Sedan var det bara att bära in honom i bilen och uppför trapporna hemma. Han ligger fortfarande kvar där jag la honom, men sist jag kollade till honom viftade han till en gång på svansen och öppnade ögonen lite grann, så förmodligen börjar han vakna till liv lite smått åtminstone.
Nu är det bandage och lugna promenader som gäller i en vecka, vi får väl se hur det går!


Innan han fick lugnande var han ju tvungen att vägas och jag höll på att smälla av när jag fick höra hans vikt; 32kg.. När blev han så stor?! Visserligen växer han ju men jag tyckte inte det var längesedan han vägde 20kg..

Snart är det dags för valpträff och det längtar vi givetvis till! Ska bli kul att äntligen få träffa alla hundar med deras mattar och hussar. På söndagen samma helg är det en inoff i Åmål som vi ska på, ska bli jätteskoj det också! Åtminstone fyra ur kullen vet jag ska ställas, inklusive Dynamit, och det ska bli kul att se vilken kritik de får allihop.

Nu måste jag gå och titta till klumpen igen, och förhoppningsvis hittar vi på något kul snart som jag kan uppdatera bloggen med!
Kommentarer
Postat av: marice

Va svarar du inte där? hi hi hi :-) Ja jag hittade det på hitta tror jag det var... knasigt! Ja Vilja har någon knäpp period men vi sticker gärna ut någon dag ändå :-) går det bättre med klon nu eller? Ja det ska bli sååå skönt att få flytta till landet men det dröjer nog ett år iaf för det är så mycket renovering på svärmors hus innan hon kan flytta ur men men... vi väntar ju på något roligt så :-) Hoppas allt är bra i regnet!

2008-05-17 @ 18:44:44
Postat av: Thunder - the one and only

jasså monstret har t.o.m en egen blogg? där ser man.. dålig stil att du kan fixa en åt honom men inte åt mig. det är bara för att jag är bättre än dig på både mario kart och guitar hero, erkänn!!

2008-05-18 @ 22:45:46
Postat av: anje

javisst, här anstränger vi oss inte i onödan.. ;)

de va inge vidare att läsa om lillkillens klo, huvaligen! hur funkar han me bandaget, låter han de va?

fin blogg du fått till! jag sitter här in på småtimmarna o pillar o mocklar jag me, får se hur de ser ut i slutändan! :D

2008-05-19 @ 01:28:18
Postat av: marice

Ja hon var skendräktig så det stod härliga till så det har säkert med det att göra, men hon har blivit så hispig så hon är överallt samtidigt. I går var vi i sunne och vandrade en 8.3 km lång gruvrunda.. trodde det skulle vara en någorlunda jämn vandringsled men icke det gick rakt upp i bland för att sedan gå rakt ned och det var såå blött att jag var blöt upp till knäna när vi kom ut så vi fick slita ont :-) Men skönt var det när vi var färdiga :-) hur har er helg varit?

2008-05-19 @ 09:40:50
URL: http://maricedanielsson.blogg.se/
Postat av: Katta & Doriz

Hittade hit från vovve.net. Skitsnygg blogg! Och vilken underbar hund!!!!!

2008-05-19 @ 17:34:04
URL: http://www.kattarina.se
Postat av: anje

ja jag tycker nog att det är avslappnande t o m, att hamna i pillerihumöret o försvinna in i kod-världen.. :P

naw, en tratt, nej de kan inte vart kul! skönt att han inte behövde ha den så länge då.

tack för kramen, den behövs. :)

2008-05-22 @ 08:16:04
URL: http://toxico.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0