ConvictionsDynamit & Gyllene Mix Fixa Ferrari -

Bitter och sur..

Ja, just nu känner jag mig som en tvättäkta gnälltant!! :( Ettrig och smågrinig och inte alls på topp.. Usch, trivs inte alls här hemma nu: det bankas, borras och springer folk här från sju på morgonen till fyra på eftermiddagen och när dom gått sätter tanten under mig igång och gapar.. Inte nog med det så saknar vi varmvatten till och från och jag får knappt sova på nätterna. Bläää!! Trodde inte mina sista månader här skulle bli såhär, är så tråkigt att behöva gå runt och känna mig sur jämt och ständigt.. Det är tur jag har mina guldklimpar; vad vore livet utan dem?! Ett litet träningspass med superglada Fixa får mig alltid att skratta och en mysstund med Dynis i soffan är verkligen kvalitetstid!!
  
Vad har vi gjort sen sist förutom att va griniga då? ;) Gått härliga promenader såklart, och naturligtvis tränat och busat. Dynis har fått långa promenader i varierande miljö, medan Fixa fått kortare men i lite nya miljöer. Bl.a. torget mitt i stan, DET var spännande och skoj tyckte hon! ;) Jag och Fixa tränade vidare på vår "läxa" sen förra veckan, kontakt, och hon är så härlig. När hon inser att det är träning på gång blir hon så fokuserad, glad och alert att hon nästan bryter sig ut led så som hon sprätter! ;)

Under helgen kom min mamma, pappa och syster hit och firade mig, kul med sällskap och inte minst gott med födelsedagsfika! ;) Fick lite smått och gott bl.a. "presentkort" på nya köksstolar som vi ska åka och shoppa snart. Jätteskönt att slippa dra med sig de här gamla fula! Dynis och Fixa fick smaska på märgben under tiden vi åt annat gott, det var faktiskt första gången Fixa fick det! Hon tyckte naturligtvis det var jättegott och var helt inne i sitt ben en lång stund. Dynis var i sjunde himlen hela dan tror jag: vet inte när han fick märgben sist pga alla turer kring det här med ev. foderallergier!! :) Så det var tre nöjda musketörer som la sig den kvällen.. ;)

I tisdags var det dags för andra gången på valpkursen och då började vi med grunderna till skvallerträning. Jessica behövde en frivillig till att visa hur övningen skulle gå till, tydligen såg jag frivillig ut för det var oss hon tog ut.. ;) Lilla Fixa var superduktig!! På kort, kort tid behövdes det ganska mycket störning för att hon öht skulle släppa kontakten med mig, men när hon väl släppte kontakten så gick det SNABBT för henne att ta kontakt med mig igen! :) På slutet började vi skratta allihop.. Då skulle alla valpägare agera störning åt varandra, utan hund, och vi stod i en ring medan de andra gick runt. Eftersom det var sååå tråkigt (enligt Fixa) att sitta och inte göra nånting när det inte var "vår tur" kom hon på att hon kunde ju minsann låtsas att det fanns saker hon kunde skvallra på!! Hon flög snabbt med huvudet åt ena hållet och sedan fort tillbaka igen och verkade tycka att NU hade hon ju gjort rätt, så skulle man göra för att få en godis!! ;) Hon är så kvick i sina rörelser och tycker att det är så kul så det ser ut som om hon skulle få nackspärr så som hon flänger med huvudet, de andra skrattade gott åt hennes idéer.. ;) Det finns mycket eget tänkande hos henne så det gäller nog att förvalta det väl för lika fort som de lär sig bra saker lär de sig ju också olater! :) För mig är det bara positivt, tycker det är jättekul att hon "vågar" bjuda på beteenden när vi klickertränar.
Eftersom jag är så nöjd med valpkursen (jaja, vi har bara gått två gånger men ändå!) och jag såg att det bara fanns två platser kvar på unghundskursen anmälde jag oss dit också. Det är kul med kurs! :)


Idag var det dags för spruta nummer två för Dynis. Ökade på dosen ytterliggare så idag fick han 0,4 ml jämfört med 0,2 förra gången. Nu märks det att det börjar bli mer i sprutan!! Naturligtvis var han jättejobbig: vägrade sitta still, ryckte bort när jag skulle trycka in nålen, sprang iväg när jag försökte igen.. Nej, så var det ju förstås inte!! ;) Precis som förra gången satt han blickstilla och rörde inte en min när jag gav honom den, han verkar knappt märka av det! :) Jag är sååå stolt över honom, det här fixar ju vi galant! :) Som belöning fick han en hel korv rätt upp och ner, har man varit duktig ska man banne mig ha lön för det också.. ;) Men, det bästa av allt är ändå att jag även idag kunde skriva UA på vår lapp där jag skriver upp eventuella biverkningar. Så skönt!!

Hmm, hade tänkt skriva en himla massa men nu märker jag att jag glömt bort hälften.. Får bli på lite bättre humör och blogga lite oftare tror jag! ;) Tyvärr inga bilder idag pga blogg.se, men förhoppningsvis uppdaterar jag snart igen och då med nya bilder.
Jo, just det! Kom på en grej! Är det inte lite konstigt att veckorna måste vara väldigt långa här hemma hos mig?? När Fixa flyttade in hos oss sa jag att hon skulle få sova i sängen första veckan, sen skulle hon få sova i vardagsrummet med Dynis. Men av någon konstig anledning sover hon fortfarande i sängen.. Är inte det lite märkligt? Ja, som sagt: veckorna här hemma måste var väldigt långa.. ;)

Ha de gott!

Första kurstillfället och första sprutan hemma

Nu har jag och lilla Fixa varit iväg på valpkursen för första gången! :) Började i tisdags kväll, fem hundar var vi totalt vilket kändes alldeles lagom. Fixa var yngst, de andra valparna var runt fem månader allihop, och det var lite olika raser vilket är jättekul! Vi började med teori där vi gick igenom bl.a. olika belöningsformer. Det mesta var sånt man redan kände igen men några saker gav mig aha-upplevelser så det var kul! :) Tror jag kommer ha nytta av det i träningen med Dynis också sen för mycket av det var sånt man kan använda även på äldre hundar.. ;)
Eftersom detta var första kurstillfället var det enda praktiska vi gjorde några kontaktövningar. En av dem var att stå helt passiv och bara belöna spontankontakt och Fixa var superduktig! Hon fixade (haha!!) det galant och verkade inte märka av de andra hundarna eller människorna. Efter bara några repetitioner fick jag kasta godisen på golvet istället så att hon fick avbryta och ta kontakt igen, plättlätt för härliga Fixa! ;) Tjejen som håller i kursen tyckte hon verkade jättehärlig och att hon hade en superhärlig attityd till arbete för så fort hon tagit godisen jag kastat kastade hon ner rumpan i backen och tittade på mig med viftande svans. Förutom en gång då.. Har ju klickat in "backa" och där har jag både belönat samt lärt in med att kasta godis på golvet. Plötsligt gick det upp ett ljus för henne och det såg ut som att hon tänkte " aha, jag ska ju backa!!" Hihi, tokfian.. ;) Hon backade bakåt med viftande svans och det gick i en hejdundrandes fart och sen väntade hon på belöning för NU hade hon ju minsann gjort rätt! ;) Läxan till nästa gång är att fortsätta belöna spontankontakt i massvis med olika situationer och med olika grader av störning så nästa vecka hoppas vi på att vi är lika duktiga! :) Vi avslutade passet med avslappning och eftersom jag har för vana att låta henne ligga och slumra mellan mina ben flera gånger per vecka på rygg så tyckte jag att hon fixade det riktigt bra. Någon av de andra hundarna knorrade och tyckte det var jobbigt så då skulle hon naturligtvis titta på det, men annars låg hon lugnt och snällt! :) Känns kanon hittills, visserligen bara ett pass än så länge men ändå. På kursen ska vi jobba mycket med "klickertänket" fast istället för en klicker använder vi oss av ordet bra, och det är ett träningssätt som passar mig! :)

Igår tog vi bilen och så fick hundarna springa av sig lite borta på ett "nytt" ställe jag hittat. Där är det kanon för det kommer inga bilar och man har full koll överallt så det är perfekt att exempelvis träna inkallningar med en sprallig valp. "Vår" skog går det tyvärr inte åka till nu, det är en halvmeter snö på den vägen och trots att min vita skrotbil är en liten pärla så klarar den inte av att plöja igenom det.. ;) Jag tog ut Fixa först så "tränade" vi lite inkallningar och busade lite ihop i snöyran. För givetvis fick vi mer snö igår!! Både igår och idag har det snöat, vi hade tydligen inte tillräckligt.. Efter Fixa var det naturligtvis Plumpens tur och vi hade riktigt kul igår!! Tog med mig bollen och körde lite frittfölj och inkallningar där fokus låg på attityden. Han har varit lite seg faktiskt på inkallningarna sista tiden, vet inte vad det berott på, men igår sprang han så fort så det blev rivmärken i asfalten.. ;) Nej, inte riktigt eftersom asfalten är full med snö, men fort gick det åtminstone!! :) Efter vårt minipass gömde jag bollen i all snö så han fick jobba ordentligt med att hitta den. Sista gångerna gömde jag den i en stor snöhög de plogat upp och då fick han kämpa. Men han gav sig inte och svansen gick som en propeller hela tiden!! :)

Jag har också pratat med vet och det var inga som helst bekymmer att kastrera om jag vill det! Härligt att inte vaccinet sätter stopp för det. :)

Idag var det då dags för spruta nummer två och första gången jag skulle ge den själv hemma.. Var lite orolig för hur det skulle gå men det hade jag INTE behövt vara! Stängde in Fixa i vardagsrummet och tog med mig Dynis till köket, gjorde iordning sprutan, sa till honom att sätta sig, tog upp huden i samma "grepp" som vet lärde mig, stack in sprutan, kollade så inget blod kom, sprutade in vaccinet och drog ur sprutan. Klart! Precis så enkelt var det, då var jag stolt över Dynis och mig själv! :) Tror vi klarade av det så bra för att det blev så avdramatiserat, Dynis rörde inte ens blicken när jag gav honom sprutan. Är så nöjd över mig själv att jag vågade prova att ge honom först på sjukhuset och nu törs ge honom själv hemma, det blir helt annat för Dynis än att behöva åka in på Djursjukshuset och den "stressiga" miljön. Min härliga Plump, han är allt bra snäll!! :) Inga reaktioner idag heller vilket känns skönt, det KAN ju bli reaktioner efteråt. Så det kändes skönt att kunna skriva "OK" på raden efter datumet på lappen förut! :)

Nu har vi precis kört ett pass med klickern här hemma. Fixa var som vanligt sjövild, hon tycker det är sååå kul när matte tar fram "leksakerna"!! :) Älskar den där lilla tjejens attityd, hon är verkligen störtskön.. Dynis fick naturligtvis också ett litet pass men tyckte att han verkade lite trött idag så han fick nöja sig med att få leka lite och träna på saker han redan kan. Har tänkt lära honom också att backa, men tyvärr lärde jag in buga först.. ;) Nu har jag lite problem med backandet för Dynis vill buga hela tiden.. ;)


En liten nyhet också: vi ska flytta! :) Inte till någon annan stad, inte ens till något annat område, men vi ska åtminstone FLYTTA! :) Ska hyra "ett halvt hus" kan man väl säga: hela huset är uppdelat på två lägenheter med varsin ingång på kortsidorna. Både värme och el ingår i hyran, här ingår bara värmen, och lägenheten är på nästan 30 kvm mer än där vi bor nu uppdelat i två våningar. Trots det så är hyran lägre än vad jag har här!! Det bästa av allt är ändå att vi kommer få egen ingång med brevlåda och allt (nu slipper vi brevinkast och att höra grannarna när de går i gången!) och att vi får en egen liten gräsplätt. Är inte stor men det finns några träd och buskar och vi har gott om plats att grilla, sola, och slappa i skuggan på somrarna. Tror vi kommer trivas kanon där! :) Nu väntar vi bara på att bli av med den här lägenheten, så fort vi blir av med den flyttar vi. Oavsett så blir det ju senast siste april eftersom det är tre månaders uppsägning och jag sa upp den i fredags! ;) Ska bli jätteskoj iaf, jag LÄNGTAR!


Ha en trevlig helg om vi inte hörs innan dess!
Tyvärr inga bilder idag men jag har lyckats slarva bort kabeln till kameran.. Oooops!

Veckan som gått

Ojojoj vilken dålig bloggare jag är! Egentligen skulle jag nog lägga ner den, tanken har slagit mig många gånger.. Nåja, får göra ett försök att rycka mig i kragen!!

Förra helgen tog vi det lugnt och bara mådde gott. På lördagen åkte vi till Duse med min mamma där vi tog en liten, men härlig, promenad i snön. Det är ganska roligt att se hur badplatserna och campingen ser ut när det är så mycket snö! :)




Jag och hundarna vid fyren, ser inte så varmt ut i vattnet! ;)


Busungarna nere vid klippbadet:


Fixa spejar:


Allén ut mot Krokstad:


Och såhär såg hundarna ut efter den lilla utflykten! ;)


Söndagen ägnade vi åt lite träning! Vi åkte till Heidi & Andreas där vi tränade lite lydnad i kylan och all snö. Just den dagen hade vi ca -20 så det blev ett snabbt pass innan vi gick in igen.. Fixa fick stanna inne hos Andreas och barnen under tiden! :) Det var otroligt länge sen vi körde nått "riktigt" pass och Dynis var tyvärr väldigt splittrad.. Å ena sidan luktade det massa gott tik-kiss men å andra sidan ville han göra som matte sa. Blev lite konflikt för honom där! Korta korta stunder kändes han jättetaggad men så poff!! tog tiklukterna över igen.. Jäkla kulor!! ;) Heidi tog lite bilder under vårt besök:

Andreas med Fixa, visst ser han avundsjuk ut? ;) Haha!


Fixa hoppar i snön under en snabbkiss:


Vi kör lite taktiksnack innan.. ;)


Stundtals var han fokuserad:


Då får man naturligtvis belöning!! :)


Xtra sitt under march:


Medan Dynis kallas in bredvid! :) Haha, kolla in Xtra's snygga blick hon ger sin son! ;)


"Galen" mamma Xtra med sin belöning! :)



Under veckan som gått har vi ägnat oss åt det vanliga: Dynis får köra korta lydnadspass inomhus varvat med godisletande och tricksträning. Fixa och jag lektränar lite och "tränar" inkallning på våra små rundor. Började klicka när hon spontanla sig så nu bjuder hon på lägganden i alla möjliga situationer, hihi tokfia! ;) Räcker med att jag tittar på henne ibland så lägger hon sig ner med svansen viftande som en propeller. Antingen det eller också kommer hon med något hon ska visa upp, för DÅ blir ju matte så glad!! ;)
Tisdagsmorgonen hände något mindre trevligt för våra grannar.. Hon vägg i vägg med oss vaknade av att det lät som om det regnade och när hon kom ut i köket rann det från taket.. Det var en vattenläcka från lägenheten på vinden så nu har de tre lägenheterna på den sidan fått flytta, och istället har vi fått hit en massa gubbar som ska bryta upp golven, byta ut köken och försöka få bort all fukt som blivit. Det är otroligt dåligt skött av bostadsbolaget och jag lider med dom som bodde i de lägenheterna.. Inte roligt när sånt händer! Nere i källaren och förråden där var det ca en dm vatten men som tur var hade jag inget av värde som blev skadat!

Torsdagen var det dags för DET veterinärbesöket, det var då jag skulle lära mig ge honom sprutor. Jag har ju varit så nervös eftersom jag är lite spruträdd men det gick över förväntan! Jag var mäkta stolt när jag klarade av det bättre än veterinärassistenten som skulle lära mig.. ;) Fick träna några gånger med koksalt innan jag gav den riktiga med vaccinet och nu på torsdag är det dags igen! Nu de första sju veckorna ska han ha en varje torsdag, sedan minskar det till varannan vecka, sedan var tredje osv. Första dosen var på 0,1 ml och nu på torsdag ska han ha 0,2. Sedan 0,4 följt av 0,8 och därefter ska han varje gång ha maxdosen: 1 ml. Det är hela sprutan fylld det.. Uschamejjen!! Håll tummarna åt oss nu så att det här hjälper honom!!

Igår kom min mamma på besök med lite bröd hon bakat åt mig. Hela dagen hade Dynis pipit, pipit och åter pipit.. På morgonrastningen stannade han vid fem fläckar på raken och ville slicka och han var jättesplittrad pga tikdofterna. När min mamma skulle gå hem igen följde vi henne en bit och då sa tom hon att Dynis var "annorlunda" och frågade vad det var med honom. När jag förklarade vad det var sa hon direkt att hon tyckte jag skulle kastrera. Hon har annars alltid var väldigt anti mot just kastrering, tycker att det är taskigt att ta bort hans manlighet.. ;) Men nu förstod hon vad jag menade! Har inte haft några direkta problem med det förut men pratade med Heidi om det, det är ju lite konstigt att det kommer nu när han är 2,5 år. Vi kom fram till att det förmodligen beror på att han mått dåligt. Han har ju varit väldigt "lugn" egentligen när man tänker efter, vilket troligtvis berott på allergierna, men nu är han betydligt piggare! Att han är piggare är förmodligen för att han mår bättre, och mår han bättre så naturligtvis orkar han "bry sig om" tikar och sina drifter på ett helt annat sätt! Han har helt enkelt inte mått så bra förut men nu mår han bättre och då är han också betydligt piggare och "känner av" tikarna mer. Jag diskuterade eventuell kastration med henne och imorgon ska jag ringa veterinären och prata med henne vad hon säger. Eftersom han nu går på behandling är det ju inte ens säkert att han får opereras men jag tycker inte det borde vara någon fara, men vi får som sagt se! :)
Idag styrde vi bilen mot Svanskog igen! Idag samlades vi vid skolan där vi körde ett pass lydnad på den plogade skolgården, härligt med lite plogat istället för all snö att trampa runt i! Härligt väder för en gångs skull också, vi hade runt en minus bara. :) Dynis var betydligt mer alert och fokuserad idag jämfört med förra helgen men ändå inte som han varit.. Ingen av Heidis tikar löper eller är på väg att löpa men trots det märkte även hon att han var oerhört splittrad. Så jäkla tråkigt, dumma kulor! ;) Vi körde några strömoment ur ettan medan Heidi tränade med härliga Xtra. Den hunden skulle nog kunna träna flera dygn i sträck! ;) Lilla Fixa fick komma ut under tiden Heidi tränade Tweed och hon satt och tittade noggrant när de tränade. Jag hoppas hon memorerade hur momenten ska se ut så det bara är för oss att köra på sen! ;) Efter träningen blev jag bjuden på kaffe (tack igen!) och då diskuterade vi kulorna ännu mer och kom fram till att han har ju ingen användning för dom, så nu ska de banne mig klippas bort! ;) Tror både han och jag skulle må mycket bättre av det och han ska ju inte gå i avel. Dessutom har vi ju nu lilla Fixa som en vacker dag kommer bli en stor tjej, och då tycker jag det är taskigt om han ska ha sina drifter kvar. Eftersom han nu blir så påverkad av andra löptikar så är det inte snällt om han ska "behöva" bo ihop med en. Det har tagit mig lång tid att komma fram till det här beslutet, var länge sen jag fick höra första gången att folk tyckte jag skulle kastrera. ;) Så det här är nog lite peptalk till mig själv också! ;)

TACK för idag Heidi, jätteskoj att ses för både träning, fika och trevligt umgänge! :)

Nej, nu ska vi ta sista kvällskissen och sedan är det natta. Uppdaterar säkert på tisdag kväll eller onsdag när jag och prinsessan varit på första kurstillfället!! ;) Ha de gott så länge

Liten update

Sådärja, då var första veckan på nya året avklarad! För en vecka sen var det nyår, känns som det var en månad sen minst.. Har varit en toppenvecka på alla sätt och vis, både på jobbet och hemma!! :)
Eftersom jag inte orkar/har lust att skriva utförligt så får det bli kort.. Vi har: tränat massvis med onödigheter, dvs tricks, med klickern i högsta hugg, besökt min mamma & pappa och haft dom här på besök, blivit stoppade av en pikét, haft kallt både inomhus och utomhus, busat i snön och myst inomhus, jagat en liten mus som gömde sig i snön för "bestarna", storstädat och fått bort julen.. Det var väl det hela i stora drag!

Bjuder på lite bilder från de dagar då kameran kom fram:

Mamma och pappa på besök, det tycker Dynis är myspys!!


Som grädde på moset fick han en ny tennisboll samma dag, då är det kalas!! Den bar han runt på i två timmar tror jag, störtnöjd över livet..



Hittade några gamla bilder hos sys från i somras när vi stannade för vattenpaus hos mamma och pappa:






På besök hos mor och far i tisdags:









Dynis njuuuuter! :)



Fixa undrar varför inte hon får vara med..


Så hon satte sig i sin trötta mattes knä istället


Det smittade av sig: liten tjej blev också trött..


Dynis ville ha pusskalas






Lite olika sovstilar...







Nej, bättre uppdatering får det bli en annan dag. Kan väl säga som så att både jag och Dynis njuuuuter av att lilla Fixa numer bor hos oss, hon är en störtskön tjej!! Snart ska vi börja på valpkurs och till veckan ska jag och Dynamit in till Djursjukhuset där jag ska få genomgången med sprutorna. Nu hoppas vi det blir bra, eller åtminstone bättre, för min härliga plump!!

2:a januari 2010

Första inlägget på det nya året.. Tror som sagt att 2010 kommer bli ett bra år, det har jag på känn!! Kommer för första gången i hela mitt liv få lite semester det här året, bara det är väl ett bra tecken?! ;)

Är träningssugen så jag kreverar snart men med all den här snön är det inte så enkelt tyvärr.. Det enda som är plogat är i princip vägarna, inte ens trottoarna på vissa ställen, så det mesta får bli inomhus. Just nu längtar jag till våren kan jag säga!! Tycker det är jättemysigt med snö och kallt, men gärna lite mindre av bägge delarna. Har haft -20 och ännu kallare flera dagar och nu har vi över en halvmeter snö. Men men, till sommaren kommer jag säkerligen klaga på värmen så egentligen ska jag va tyst! ;)

Dynis och Fixa klarade av nyår och raketerna busenkelt, sååå härligt!! Dynis har ju bara varit nyfiken tidigare år och Fixa funderade bara litegrann när vi var utomhus men släppte det direkt hon såg att jag och Dynis struntade i det. :)

Igår var det dags för årets första bad. Dynis var måttligt road medan Fixa verkade tycka det var mysigt och skönt. Under tiden Fixa duschade satt Dynis vid toaletten och tittade på, haha då gick det an att vara där inne!! Annars är det ett himla sjå att få in honom, det är såååå synd om honom när han måste bli ren.. ;)

Nybadad Fixa


Och Dynis, så sur att han inte ens vill titta på mig! ;)


Men efter bad är det skönt att gosa in sig i sin nya filt!



Igår och idag har vi bara njutit av ledigheten. Jag och Dynis har tagit så långa promenader vi bara kan, dvs innan han börjar frysa om tassarna, och Fixa har fått upptäcka världen lite mer. Idag hade vi "bara" -10 (börjar krypa neråt nu igen..) riktigt varmt mot vad det varit! Jag och Fixa tog en sväng ner till båthusen förut, där är det plogat en bit, så nu fick hon upptäcka en ny plats och så kunde jag träna lite inkallning. Jisses så fort hon kommer springandes, det är så snön yr kring benen!! ;) Tyvärr kan hon inte vara ute så länge trots dubbla täcken, hon fryser väldigt fort, men jag tror hon blev ganska nöjd ändå. Det var spännande!! :)













Full fart in när matten ropar!! :)









Som sagt så är jag ordentligt träningssugen just nu, tänk va kul det vore att få ge sig ut och spåra lite!! Men det är lite bökigt nu med en halvmeter snö, så jag får nog vänta lite.. Vår fina träningsplan här ute är också helt igensnöad så där kan vi inte heller va. Jag busade lite med Dynis där en dag, tror det var förra veckan, men han var måttligt road!! Tror han frös lite om rumpan, var lite väl mycket snö där.. ;)

Snön yr kring nosen! :)





Efter några minuter tyckte han det blev för kallt, då kom han och ville att jag skulle bära honom!! Haha, hoppade upp och försökte på alla sätt och vis komma ifrån det kalla. Tyvärr orkar jag inte bära honom i så mycket snö.. ;)




Nej, dags för lite promenader igen. God fortsättning!!

RSS 2.0