ConvictionsDynamit & Gyllene Mix Fixa Ferrari -

Söndag

Så var det söndag igen då! Konstigt hur det är; helgerna går alltid så himla fort om man jämför med vardagarna.. ;) Den här helgen har vi tagit det lugnt, inte haft något speciellt inplanerat. Jag och mamma var på Nysäters-mârten och kikade igår, men för övrigt har vi bara njutit av ledigheten. Vi har sett tre hela filmer (ja, ni ser vad vi slappat!!) och tagit härliga långpromenader. Igår började jag fixa lite i köket också. Eftersom min snåla hyresvärd tycker att det inte gör något med lägenheter där inredningen är a'la 70-tal och vissa saker knappt håller ihop får man helt enkelt ta tag i vissa saker själv.. Nu kanske de äntligen ska byta fönsterrutor åtminstone, heja! Skamligt egentligen; Säffles största bolag gällande hyresbostäder och de kan inte ens hålla sina lägenheter i "normalt beboeligt" skick.. Men men, då får man ta saken i egna händer! Jag har tröttnat på mitt gula (från början vita) och fläckiga kakel i köket och köpte svart kakeldekor jag börjat klistra upp. Hade tyvärr helt glömt bort fogarna, så just nu sitter jag faktiskt och väntar på att få hem en leverans från Karlstad med ett stycke vit fogpenna. Tror det kommer bli kanon! :) Kan knappast bli sämre iallafall.. Därefter ska jag sätta igång och "pyssla" här hemma, är så mysigt att greja när det blir höst! :) Har lite ideér jag vill testa och se om det blir snyggt, har några tomma väggar som behöver fyllas.. En kompis frågade faktiskt om jag är gravid eftersom jag håller på och grejar så mycket just nu här hemma, lägger golv och fixar, "boar", men så är alltså inte fallet! Jag har bara kommit på att det är ganska kul med förändring.. ;)


Både igår och idag har vi alltså tagit långpromenader. Tanken var att spåra igår, men så blev det tyvärr inte.. Det blåste alldeles för mycket! Blåste halv storm periodvis, och regnet vräkte ner, så jag struntade i det och väntar till en dag med mindre blåst! 
Idag tog vi bilen till "vår" skog och gick en härlig promenad, började med rastning och därefter en rejäl powerwalk. Sedan stannade vi och busade lite med en boll jag plockat med i fickan. Jag gömde den ute på kalhygget och Dynis viftade nästan sönder sin svans när han fick leta upp den, så roligt tyckte han det var!! Efter lite bus körde vi ett kort lydnadspass, ca tjugo minuter blev det. Körde precis som sist i Svanskog: enkla moment där det viktiga var att vi hade kul ihop, inte att momenten var bra utförda "poängmässigt". Och precis som sist hade vi så himla kul!! Svansen gick som en propeller och han hade exakt den attityden jag vill se, det var så skoj! Att det finns massvis att jobba med vet jag naturligtvis om, men för mig är det allra viktigaste att vi båda tycker det är lattjolajban att träna ihop, gå in och peta på detaljer kan vi göra senare! :)
Efter det lilla passet gick vi tillbaka mot bilen och Dynis fick bära sin boll alldeles själv. Han var så stolt! Inte en enda gång släppte han den, han som brukar ha fullt upp med att böka ner hela huvudet i alla lerpölar. Nejdå, bollen var viktigare! :)

Imorgon är det skoldags igen, koncernredovisning står på schemat. Är en jättehärlig grupp jag läser med nu, känns som jag läst med dem mycket längre än bara en vecka! Direkt jag slutar ska jag fixa lite vuxengrejer, bl.a. öppna ett till sparkonto på banken, och sedan ska jag och Dynis ta en lååång promenad och förhoppningsvis träna nått. Vad det blir får vi se imorgon, förmodligen spår, beror på vädret och vad vi har lust för! :) Dessutom får jag troligtvis hem en hög med papper imorgon som jag ska läsa igenom, spännande.. ;)


Nu ska jag återgå till mitt kök, hoppas ni haft en bra helg! :) Blev väl kanske inte så vidare "hundigt" inlägg, men nu uppdaterade jag ju åtminstone! :)


Förresten.. Har bara lyckats lägga ut två bilder i förra inlägget än så länge, vette tusan vad det är som krånglar!! Antingen är det min dator eller också blogg.se som krånglar. Vilket som så får jag inte ut några bilder, men förhoppningsvis kommer det fler snart!

Lydnad och spår

Igår var det skolstart! Läser ju på C-nivå nu, så redan igår var det full fart direkt med diverse övningar om årsbokslut.. Lite tungt att få igång hjärnkontoret, men det är väl bra så man kommer igång direkt antar jag! Hade bara en föreläsning på morgonen, så redan vid elva satte jag mig i bilen och åkte hemåt. Mellanlandade hemma för lite lunch innan jag och Dynis åkte mot Svanskog och ett träningspass!
Jag och Heidi gick direkt till Hembygdsgården med hundarna för ett pass lydnad. Lydnaden har ju känts väldigt tråkig senaste halvåret för Dynis har varit helt "avstängd" och inte velat jobba alls. Man har märkt att han gjort det han ska, men inte med den där glädjen som är så viktig enligt mig!! Men igår.. Ja, jag funderar fortfarande på vems hund jag fick med mig i bilen! Jag kopplade på honom spårlinan som säkerhet (Xtra löper och han verkade "lite" intresserad, så det kändes väldigt skönt att ha den som säkerhet utifall att) och tog fram nya leksaken för att testa som belöning. Men den där spårlinan kunde jag ju ta bort rätt snabbt! Han var helt fokuserad på mig, nått annat fanns inte i hans värld, och studsade fram för att få arbeta mer! Han nästan kröp ur skinnet, så taggad var han! Han stojade och lekte och tyckte livet var superskoj, ja det var så härligt att se honom. Min plump!
Eftersom han varit så "låg" bestämde jag mig för att belöna att han gjorde allt han skulle med glädje och var totalt fokuserad på att det var VI. Det var visserligen inga tiopoängare, de enkla momenten vi tränade, men det gjorde inget för vi hade så himla kul ihop! Då var vi verkligen ett team, och hade lika kul bägge två. Dynamit är verkligen ett matvrak och väljer alltid godis framför leksaker, men inte igår inte. Då nosade han lite lätt på godisarna men tog sen pipleksaken igen, det var ett riktigt bra köp!
Eftersom jag och Dynis hade så kul såg jag tyvärr inte så mycket av Heidi's och tjejernas träning, men det lilla jag såg såg riktigt bra ut. Det märks verkligen på mormor Tweed att hon mår mycket bättre efter operationen, det är en helt annan hund!
Ett toppenpass var det med andra ord, och både jag och Heidi var nöjda när vi begav oss hemåt till dem igen. Där tog vi oss en kopp kaffe och inväntade Jessie med Diesel och Naala. När Jessie kommit tog vi med oss alla hundarna igen och gick till skogen. Där la jag och Heidi spår åt Tweed och Dynis och sedan vallade vi en sökruta åt de andra. Diesel var först ut på söket och jag tror det var första gången jag figgade för honom. Möjligtvis gjorde jag det någon gång precis i början, men det var isåfall väldigt länge sen.. Men vilken hund!! Det var jättekul att se honom!! De kör med lösrulle på honom och han tog den så fint och sprang direkt tillbaka till matte, helt fokuserad på sitt arbete.
Efter Diesel hämtade Heidi Xtra så hon fick jobba lite, och hon var lika klockren som vanligt. Duktiga mamma Xtra! Naala hade tyvärr varit dåligt så hon fick inte träna idag, men nästa gång hoppas jag få se henne också! Nästa gång hoppas jag på att det är mindre mygg också, fyyy va myggbett jag hade när jag kom hem..
Efter söket var det dags för våra spår men tyvärr skulle jag nog avbrytit. Hade lagt två åt Dynis, och första gick skapligt. Han spårade på fint i början, men verkade sedan få totalt hjärnsläpp och tappade bort sig. Sedan lyssnade han efter de andra, tittade på mig och bara stod där. Han är ju normalt sett jätteduktig och noggrann i spåret, men jag tror helt enkelt att han var för trött. Tyvärr tog jag spår nummer två också, jag tänkte att det kanske går bättre så att han får en positiv minnesbild med sig därifrån, men det gjorde det tyvärr inte.. Jag skulle avbrytit och gått spåret själv och tagit pinnarna, men men nu vet jag ju det till nästa gång! Vi får helt enkelt ge oss ut och lägga fler spår och träna oftare så vi får mer rutin i det. Imorgon är jag ledig och då har jag faktiskt tänkt åka iväg på morgonen och lägga två jätteenkla, vi får se vad vi hittar på!

Heidi tog några bilder på mig och plumpen, lägger ut dem här när det slutar krångla när jag försöker lägga upp dem!! Suck. Så länge kan ni se bilder i Heidi's blogg.






Efter skogen bjöd Heidi och Andreas på kaffe och mackor, riktigt gott när man varit ute en lång stund! Naturligtvis pratade vi också bort några timmar, bland annat om MH. Fick en så klockren beskrivning på Dynamit, när jag frågade Andreas vad han tyckte om Dynamits, och vad han sa var: ScoobyDoo. Det stämmer exakt!! Satt och fnissade gott åt det i bilen sen när åkte hem, det är precis sådan han är:ska visa sig stor och tuff, men så fort något litet visar sig springer han iväg och gömmer sig.. ;)
Tack allihop för en trevlig dag, det gör vi om snart igen!! :)

Uppdatering!

Okej okej, jag ger upp.. Efter diverse påtryckningar från höger och vänster får jag väl se till att publicera ett litet inlägg! ;) Efter som jag inte uppdaterat sen början av maj (oj så seg jag varit!) så minns jag knappt hälften av vad vi hittat på, så vi får ta det i stora drag:

* vi har tränat och mått gott i solen
* tagit härliga långpromenader och busat
* åkt lite båt och badat en gång (gäller matte, Dynis har badat massvis med gånger, helst i lerdiken! Tror han ärvt det av sin kära mormor.. :D )
* sommarjobbat och tjänat en bunt med pengar

Det var väl vad vår sommr bjöd på! :) Jag har jobbat på "bruket" som vanligt, enda skillnaden var att jag den här sommaren fick sköta en av ekonomernas jobb under hennes semester. Det var lite tungt under några veckor när jag skulle försöka hinna med 175 % arbete under en "vanlig" arbetsdag (100%) och jag skulle skicka in rapporter hejvilt som jag aldrig gjort förut.. Blev några timmars övertid! Men det gick riktigt bra faktiskt, och de dagarna verkligen njöt jag av att få komma hem och ta långpromenader med Dynis!
Tränat har vi också gjort, såklart, även om det var lite dåligt av det precis i början av sommaren.. Vilken värme vi hade! Redan vid sex på morgonen var det så varmt att man höll på att smälla av, så träning var inte att tänka på.

En rolig, nyttig och framför allt intressant grej vi gjort sen sist är Dynamit's MH! Den 24:e maj gick det av stapeln på Årjängs BK, och vilken rolig dag det var. 5 av de 8 syskonen var där och deltog, och det var jättekul att få träffa några av syskonen man inte sett på länge och se allas reaktioner. Dagen innan fick vi även delta på E-kullens valpträff, och även där var det kul att få se flera av valparna! Jag myste ju med dem i valplådan och fick några favoriter såklart, så det kändes kul att få träffa några av dem. De hade växt upp till trevliga och fina hundar allihop, såklart! 
Dynamits MH då.. Jag är jättenöjd måste jag säga!! Dynis reagerade lite "fjantigare" än vad jag trott på vissa moment, där tyckte han morsan kunde fixa det åt honom, men han hade inga kvarstående rädslor och var full i bus som vanligt! Han är så go; allt är lattjo lajban och han tyckte nog att det var en superrolig dag på Årjängs BK när han fick härja och leva rövare! Haha, min härliga plump..
Tack återigen Heidi och Andreas för att ni fixade MH för hela kullen! Riktigt kul att vi fick vara på Årjängs BK där de hade så fina ord om våra Amstaffar och lovordade hela kullen! :)

Här kommer D-kullens resultat, lånat från kennel Convictions hemsida:

MomentDemon Dynamit  Dixon Dimma Dundra

 1a. Kontakt/Hälsning

 4 4 5 4 4
 1b. Kont/ samarbete 4 4 5 3 3
 1c. Kont/ hantering 4 4 5 3 3
 2a.Lek1 leklust 5 5 5 5 5
 2b. Lek1 gripande 5 5 5 3 5
 2c. Lek1 dragkamp 5 5 5 5 5
 3a. Förföljande 4/4 4/5 4/4 4/4 4/4
 3b. Gripande 2/3 2/2 2/5 2/2 3/3
 4. Aktivitet 3 4 3 4 3
 5a. Avst. lek intresse 3 2 2 2 3
 5b. Avst. lek Hot/agg 1 1 1 1 1
 5c. Avst. lek nyfikenh. 5 5 5 2 5
 5d. Avst. lek leklust 5 5 5 4 4
 5e. Avst. lek samarb. 3 4 3 3 4
 6a. Överraskn. rädsla 4 4 1 3 4
 6b. Överraskn. hot/agg 3 1 2 1 2
 6c. Överraskn. Nyfikenh. 4 2 5 2 3
 6d. Över. kv.st. rädsla 1 1 1 2 2
 6e. Över. kvarst. intresse 1 1 1 1 2
 7a. Ljudkänsl. rädsla 1 1 1 3 5
 7b. Ljudkänsl. nyfikenhet 5 5 5 3 5
 7c. Ljudkänsl. kvarst. rädsla 1 1 1 1 1
 7e. Ljudkänsl. kv.st intresse 2 1 2 1 1
 8a. Spöken hot/agg 3 3 2 2 3
 8b. Spöken kontroll 4 3 4 2 4
 8c. Spöken rädsla 2 5 1 4 1
 8d. Spöken nyfikenhet 4 2 5 2 2
 8e. Spöken kontakt 4 3 4 4 3
 9a. Lek2 leklust 4 5 5 5 5
 9b. Lek2 gripande 4 5 5 3 3
 10. Skott 1 1 2 1 1


Naturligtvis togs det lite bilder också!

Kampa med främmande = inga problem! Ny lekkompis tyckte Dynis! :)


Jakten


Shohooo! En till lekkompis!! :) (Avståndsleken)


Men vad var det där som flög upp?! Bäst att gömma sig under granen, det här fixar du morsan!! ;)


Skramlet var inga problem!


Men vad är det där som kommer?!


Jasså, var det bara ni!! :)


Och såhär såg vi ut dagen före, på E-kullens valpträff, helt ovetande om vilka strapatser vi skulle utsättas för dagen efter! ;)




Förra helgen, lördagen den 8:e, var det grillning och träning i Svanskog och vi åkte dit! Förutom mig och Dynis var det Heidi & Andreas med barnen och Tweed, Xtra och "lilla" Borat (som inte är så liten längre!), Sophia & Roger med Skillet, Varja och Shiva, Helen med Märta, Jessie med Diesel och Naala, och Tobias & Angelica med Dante. Vi började med grillning och åkte sedan vidare till skolgården där det alltså var 10 Amstaffar + en Rottis som tränade. Jätteskoj att se att det funkar så bra ihop, och kul att vi var så många! :)
Efter träningen åkte vi tillbaka till H & A, och där stannade vi ytterligare några timmar och drack kaffe och mådde gott innan vi bröt upp. Tack för en härlig dag! :)

Vi tog lite uppställda bilder på hundarna, och Andreas var snäll och ställde upp Dynis. Där har vi något vi behöver träna på! Tyvärr ville han inte riktigt stå still men det hade sin förklaring: stackaren var toanödig..













Tack Heidi för de fina bilderna på min skrutt!

Igår var min första lediga dag efter sommarjobbet, härligt! Jag har denna veckan ledigt, sen drar skolan igång igen.. Men vilka fina dagar jag fått hittills! Både igår och idag har solen tittat fram för första gången på jag vet inte hur länge. Igår packade jag ryggsäcken och tog med mig herrn ut på en härlig promenad, en runda jag brukade rida förr. Mycket landsväg (grus) och lite inne i skogen, med både hästar och kossor att titta på efter vägen. Både jag och plumpen var nöjda och belåtna när vi kom hem, och senare på kvällen tog vi bilen för att kolla hur långt vi gått. En mil var det allt som allt, en fin promenad vi definitivt kommer ta fler gånger! Dynis sprang och härjade nästan hela vägen, så hans promenad var säkert två mil istället..
Idag ska vi fortsätta njuta av ledigheten, vi ska alldeles strax packa ryggsäcken igen och åka till mitt "smultronställe". Där ska vi plocka blåbär och kantareller är det tänkt, så vi kan njuta ikväll av stekta kantareller och en nygräddad blåbärspaj! :)

Som sagt var så minns jag knappt hälften av vad vi gjort, men nu fick ni en liten update iallafall! Ha det gott mina läsare (om det nu finns några kvar?) så ska jag försöka uppdatera lite oftare igen! :)
RSS 2.0