ConvictionsDynamit & Gyllene Mix Fixa Ferrari -

God fortsättning!

Livet rullar på här hemma och jag har knappt tid att sitta vid datorn alls. Det tar lite tid med både Dynis, Fixa, jobbet och allt här hemma! :) Eftersom jag försöker ge dom så mycket egentid jag bara kan så tar det ännu längre tid, men jag tror jag tjänar mycket på det i slutändan! :)

Dynis är fortfarande lika lycklig över sin lillasyster och stundtals är det verkligen high-life här hemma. De lyssnar bra bägge två när jag tycker det blir för mycket men man måste ju låta dem leka och busa lite också! Dynis säger till henne mer och mer och det är jätteintressant att se hur de agerar i olika situationer, jag tror det är lika lärorikt för oss alla tre. Fixa testar lite men lyssnar bra på både matten och storebrorsan precis som det ska va.. ;)
Vi har testat små övningar med dummyn och hon har förstått att kommer man in till matten så får man massvis med beröm och är en sååå duktig tjej så numer kommer hon med nästan ALLT hon hittar. Hihi, när man ligger och ser på TV har man helt plötsligt en liten tjej bredvid sig som visar upp tuggbenen, en gammal strumpa, leksakerna eller varför inte mattes filt som halkat ner på golvet och som hon "hittat"?! ;) Hon är så härlig!! Kommer direkt man ropar med viftande svans och undrar vad det är för skoj på gång och vi har börjat leka in lite träning, blir ju mycket kontaktövningar. Vissa andra saker är jag ganska hård på, eller ja: konsekvent är väl mer rätt uttryck, och hon lär sig jättefort. Hon verkar tycka att livet är underbart och är alltid på språng när något händer. Det är så härligt att se henne och Dynis ihop för de verkar trivas som fisken bägge två, det gör MIG glad! :) Trots det så är bägge två med mig när jag vill hitta på nått, så matte är inte "tredje hjulet", vilket jag kan tänka mig att det annars lätt blir när man skaffar hund nummer två.. Tror att det där med egentiden är viktigt så jag försöker låta dem få göra något själva ihop med mig varje dag, förutom promenaderna där jag också ofta tar ut dem en och en. Nåja, promenaderna är ju inte så långa för lilla Fixa men hon hoppar lite i snön iaf! ;) För snö, det har vi fått ännu mer av.. Idag har det t.ex. snöat hela dagen så nu har vi ännu mer.. Härligt men lite mycket för lilla Fixa som sagt. Dynis är toknöjd och tycker att livet är lattjolajban, speciellt när matten leker med bollen och verkar ha blivit "galen" i snön! ;)
Vad har mer hänt? Det går i ett så man glömmer nästan bort vad man skrivit om. Jo, just det! Lilla Fixa har fått åka lite bil, både med och utan Dynis, och hon har fått testa att åka med till både roliga och lite tråkiga saker: allt för att hon inte ska få förväntningar och för att jag helt enkelt gillar att ta med mina hundar dit jag åker. Några gånger har vi åkt och handlat lite, dvs supertråkigt för hundarna, en annan åkte vi till Flå så hon fick springa lite och undersöka där nere. Första gången tyckte hon att det var lite småtrist och pep första fem minuterna men efter det har hon varit tyst. De lär sig så fort och hon är väldigt lättsam! Några gånger har hon fått följa med och kasta soporna här hemma. De byggde ett nytt litet "hus" där, istället för container, där de ställde in gröna tunnor att kasta skräpet i istället. För att kunna kasta måste man gå upp på en liten ramp med gallerdurk (tror jag det heter) och det låter litegrann, men Fixa kunde inte brytt sig mindre. Bara sprang rakt upp med svansen på topp och undersökte! Jag hoppas att kylan släpper lite snart så vi kan utforska världen mer, häromdagen hade vi tjugo minus och då är det inte optimalt för att gå på upptäckarfärd.. Men vi hinner, ingen brådska, det är bara jag som tycker det är så roligt! :) T.o.m Dynis har tyckt det varit för kallt och en del dagar ställde han sig och lyfte på tassarna och gnydde, så han frös ganska rejält.. Då fick jag värma lite på dom innan vi gick vidare! Lite utställningsträning har vi kört också. Dynis och jag är väldigt ringrostiga men det vore roligt att ställa honom officiellt någon gång, så vi tränade lite här ute på parkeringen. Fixa är ju ingen utställnings-Golden direkt, alldeles för tunt byggd för det, men det vore jättekul att ställe henne några gånger! Framförallt för all socialiseringsträning vi får i samband med det, så nu ska jag börja kika på vad det finns för inoffer i närheten frampå.


På väg ut på promenad och polon har halkat ner lite...


"Du å jag Dynis, du å jag"





Dynis är en hund med väldigt tydligt kroppsspråk och mimik. Vad tror ni han tycker om att inte få tigga vid frukosten? ;) Haha, min härliga skrutt!!




Igår firade vi jul hos min mamma och pappa, min lillasyster var såklart också där. Lugnt och trevligt, precis som jag vill ha det på jul! Under middagen fick Fixa ett tuggben så då låg hon snällt och tuggade hela tiden. Ja, förutom när hon upptäckte att någon gick för att hämta mer mat för då sprang hon fram och visade sitt tuggben! ;) Dynis skötte sig lika bra som vanligt, vad vore livet utan min skrutt?! Han är mannen nummer ett i mitt liv... :)
Jag hade med buren upp eftersom Dynis är så glad i den så den låg han i mellan bus-turerna. Tänka sig vilken hemsk matte jag är, som släpar med mig buren till hundarna!! Att de kan gå in i den precis när de vill själva, att de alltid har med sig sin lilla "koja" och sitt eget lilla krypin, nej fy va elak jag är.. ;) Han är lite kräsen med att det ska vara mjukt där han ligger, och där inne hade jag både en filt och den tjocka dynan. Fixa däremot lägger sig där hon blir trött! ;) När Dynis fick sina julklappar öppnade han dem där inne och han var sååå nöjd när han fick slita, rycka och dra i allt papper!! Var så kul att se honom att jag nästan glömde bort mina egna, roligare att titta på hur lycklig Plumpen blev! :) Jag tror vi var lika trötta och nöjda alla tre när dagen var slut, de slocknade direkt vi kom hem. Själv kastade jag mig på soffan där jag njöt av lugnet och ett glas vitt.. ;)

Årets julgran och pakethög


Dynis vilar upp sig inför paketöppningen


medan Fixa är nyfiken och vill följa med "morfar" ut på balkongen


Såhär trött blir man när det börjar bli dags för hemfärd


men Dynis är vaken och håller kollen på godsakerna på bordet ;)


tills vi kom hem för då däckade bägge två


Nej nu ska vi fortsätta mysa! Fram med mer julmust och godis, blir en kväll i soffan.. :) God fortsättning!!

Och medan jag skrev inlägget kom Fixa flera gånger och visade stolt upp sitt ben! ;)






Hon är så rolig för hon "pratar" en hel del, särskilt när hon ska visa upp vad hon hittat, och det gjorde hon nu också. Det har hon ärvt av sin kära mor. :)

Nej, soffan tillsammans med godisskålen var det ja. På återseende!!
Kommentarer
Postat av: Nicole

Dynamit verkar gilla den lilla :) Ja om golden passar dig perfekt så är det ju jätte bra :) Ska blli kul att se hurhon växer :)

2009-12-26 @ 11:23:59
URL: http://convictionsdeamon.wordpress.com/
Postat av: Josefine

ååå så härligt dom har det tillsammans=) Hoppas allt är bra och att du har haft en toppen Jul! Önskar en för sen God Jul Men ett för tidigt GOTT NYTT ÅR!

MÅNGA VARMA KRAMAR FRÅN MIG OCH EROS =))

2009-12-26 @ 20:08:28
URL: http://www.convictionscasanova.se
Postat av: Catherine

Halloj där

tack för igår;=)

Just nu är det verkligen full rulle här hemma vid kl 21,00. Fick stänga grinden så ligisterna är i köket och här vid data rummet. Dom springer fram och tillbaks full fart hmm undrar vad det är med dom ikväll:D Hi hi skickar upp dom till dig tills dom har lugnat ner sig;)



Superhärliga kort! Vilka kompisar dom verkar att vara! Hi hi mördar hund jo jag tackar jag:D Hi hi snarare tvärtom tror jag;=)



Jätte roligt att du har tankarna på att ställa, det är en sorts tävling och det förbereder sig själv lite på lite andra sorters tävlingar;) Hon är okej bygd hi hi för arbete:D Kommer nog åka på några inoff tror jag sen i vår.



sköt om er KRAM Catherine+flocken

2009-12-26 @ 21:29:37
URL: http://www.gyllenemix.se
Postat av: Angelica

Hej! Hoppas ni haft en jätte god jul och jag ser ju att du fått en jätte söt "julklapp" Va söta vovvarna är ihop! Hoppas allt bara går bra med båda vovvarna och så ses vi väll snart hoppas jag så vi får träffa Dynis lillasyster =) Kram och god fortsättning!

2009-12-27 @ 07:10:49
URL: http://anjelickan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0